Megindító, ahogy a félárván maradt két magyar baba családjai segítik egymást

A Pest megyei Hanka édesanyja közvetlenül a szülés után elhunyt, a borsodi Bella édesapja pedig akkor halt meg váratlanul, mikor az édesanya a 8. hónapban volt.

Mély fájdalom ez mindkét családnak, akik összetartanak a tragédiában, és egymást segítik. Majdán Andrea, Hanka nagymamája elmondta:

“November 24-én volt két hónapos Hanka. Óriási tragédia, hogy az anyukáját elveszítettük, de a kicsi minden napunkat bearanyozza azóta. Gyönyörűen fejlődik, nem beteges, lassan eléri az 5 kilós súlyt.”

Hanka születésének másnapján az édesanya terhességi toxémiát kapott, amibe belehalt. Az őrbottyáni apuka egyedül maradt a babával. A TündérPakk Alapítvány akkor is sokat segített a családnak, és akkor is, amikor Hanka családja elhatározta, hogy a baba kinőtt ruháit felajánlják a másik félárván maradt kislánynak, Bellának. Szomolányi Tímea, az alapítvány elnöke elmondta:

“Bella apukája 24 évesen, váratlanul halt meg szívelégtelenségben. A tragédia miatt 8 hónapos terhes feleségénél beindult a szülés, de Bella szerencsére egészségesen jött világra. A kórházból nem volt hova mennie a lánynak és újszülöttjének. Végül a kicsi Bella anyai nagyszüleihez került, miután egy SOS-gyűjtés során mindent előteremtettek a baba érkezéséhez. A két, sanyarú sorsú picire vigyáznak a nagyszülők, egyikükre az anyukája, másikukra az apukája is. A kinőtt holmit pedig elküldi egyik a másiknak.”

Fotó: freepik

A Tündérpakk Alapítványt négy édesanya működteti. A szabadidejüket áldozzák arra, hogy olyan családokon segítsenek, akik önhibájukon kívül kerültek bajba. Hankának alig egy hét alatt több mint 2 millió forintot gyűjtöttek össze.

Forrás: blikk