„Könnyű” otthon a feleségemnek a három gyerekkel – írta az apa

Tényleg?

A szokásos a felállás Brad Kearns családjában: ő dolgozik, felesége pedig otthon van 3 gyerekükkel. Gyakorlatilag semmi dolga. Könnyű neki. Erről ír az apuka ironikus hangvételű posztjában, melyet rengetegen megosztottak, felhívva ezzel a figyelmet a „csak otthon levő” nők láthatatlan munkájára.

„Kemény napunk volt ma, most tartottuk a havi vezetői meetingünket. Ezért több mint 5 órát utaztam, felét autóval, felét vonattal. Amikor nem egy járművön ültem, akkor a megbeszéléseken. Kimerültem a végére.

És mit csinált addig a feleségem? Nem sok mindent.

Reggel csak annyit dolga volt, hogy a két gyereket felkeltse, felöltöztesse, megetesse, miközben megszoptatja a harmadikat.

Lefogadom, hogy utána kiviszi őket a parkba, hogy levezessék a felesleges energiájukat. Milyen egyszerű ez! Csak annyit kell tennie hozzá, hogy összeszedi a srácok holmijait,  felöltözteti őket, csomagol valami harapnivalót és bepakol mindent és mindenkit a kocsiba.

Amikor már a játszótéren vannak, újra meg kell szoptatnia a kicsit. Ezt pedig úgy, hogy közben figyel a nagyobbakra és szórakoztatja is őket, hogy ne unatkozzanak. Igazán könnyű.

Majd hazamennek ebédelni. Valószínűleg nem fogják megenni. Utána megpróbálja elaltatni őket. Közben online elkezdi intézni az online bevásárlást. Miért is nem megy el a boltba a három gyerekkel?

Délután meg biciklizni, motorozni akarnak a kicsik, szaladgálhat utánuk. Közben megeteti a legkisebbet. Négy körül már nyűgösek, fáradtak, ide ilyenkor is harcolni kell velük, hogy ne bántsák egymást.

Közben ötkor felhív, hogy merre vagyok, mikor érek haza. Valószínűleg nem fogom felvenni, csak egy ’majd visszahívlak’ üzenetet tudok küldeni, olyan elfoglalt vagyok. Jön az esti rutin, vacsorafőzés, fürdetés, altatás.

Fél nyolc is elmúlik, mire hazaérek. Sarah a nappaliban üldögél egy elaludni nem tudó csecsemővel vagy totyogóval az ölében. Lefogadom, hogy még a vásárolt holmik is a pulton vannak, mert csak annyi ideje volt, hogy gyorsan elpakolja a hűtőbe való dolgokat. És ezek után én mondom azt, hogy nehéz napom volt?

Köszönök, Sarah, mindent, amit értünk teszel. Te vagy a cement, aki összetartod a családunkat.”

Tényleg semmi dolga nincs az otthon levőknek. És ez csak egy átlagos nap, amikor nincs extra program, nem beteg senki, nem történik semmi átlagtól eltérő, ami egy kisgyerekes családnál igen gyakran előfordul…

Massive day at work today. We have our monthly senior leadership meeting. I have to travel for a 5 hour round journey…

Közzétette: DaDMuM – 2018. november 12., hétfő

Fotó: Facebook/Mrs DaDMum