Már kétévesek a debreceni négyes ikrek: így telnek a mindennapjaik

Egész nap csacsognak!

Nem igazán hagynak szabadidőt szüleiknek a most már kétéves debreceni négyes ikrek: István, Boglárka, Flóra és Jázmin.

Az egyre aktívabb testvérek mindennapjairól édesanyjuk, Beáta mesélt a Blikknek.

„Sokat változtak egy év alatt: mindenki megtanult például szépen beszélni – de nemhogy megtanultak, hanem egész nap csacsognak! Az első szavukat másfél évesen mondták ki, mind a négyüknél az „apa” volt az. Napról napra egyre ügyesebbek, fantasztikus érzés, hogy tudunk velük kommunikálni, ahogy az is, hogy szépen lassan felfedezték egymást, és már most közös játékaik vannak! Nagyon szeretnek például fogócskázni, meg csikizni egymást, és a kukucskálós játék is nagy sláger. A csapaton belül kialakult, hogy ki kihez húz: a terhesség alatti A és B baba, Pisti és Bogi többet vannak együtt, illetve a C és a D, Flóra és Jázmin is összetartanak. Persze, veszekedni is tudnak, főleg a játékokon. Ébredés után együtt öltöztetem fel őket a gondozónővel, aki az önkormányzat megbízásából segít. Délelőttre igyekszünk programot szervezni: szoktunk mondókás programokra járni, de nagy a pékségbe és boltba menés, valamint a kukás- és rendőrautók nézegetése. Rossz időben persze nem egyszerű felöltöztetni őket, de már megtaláltuk a bevált koreográfiát: szépen sorakoznak egymás mellett, így röpke negyedóra alatt készen is vagyunk.”

Bár az öltözés „könnyű”, a séta már kevésbé, már az is sokat jelent, ha hárman mennek a gyerekekkel és nem csak ketten, de az anyuka szerint az igazi az lenne, ha minden kicsire jutna egy felnőtt.

Az ikrek egyre inkább önállósodnak, egyedül tudnak enni, mennek szépen aludni is maguktól, miután kijátszották magukat. De kell is, mert szigorú napirend szerint tudnak csak boldogulni a szülők a gyerkőcökkel.

Ma két éve, hogy csupa örömmel töltitek meg napjainkat ❤️❤️❤️❤️

Közzétette: Beáta Boglárka Boda – 2018. november 24., szombat

Címlapfotó: MTI – Czeglédi Zsolt