Kihívás: jegyezd le egy hónapig, milyen cikkekre kattintasz!

De becsületesen ám!

Újságírókként eszünkbe jutott egy érdekes kihívás, amit olvasóink felé tennénk. Nagyon egyszerű: egy hónapon keresztül jegyezd fel minden cikknek a címét, amire rákattintasz kíváncsiságból!

Ne módosíts az általános érdeklődéseden, ne csináld direkt, hogy másra kattintasz, mint amit alapesetben választanál!

Hogy mit tégy, ha letelt az egy hónap? Az is nagyon egyszerű: nézd végig a listát. Utána állapítsd meg: hány pozitív, hány negatív, és hány semleges tartalmú/hatású/stílusú címet látsz?

Jegyezd le a három számot!

Ja, nem, nem kell megmutatnod nekünk, se másnak. A kihívás csak és kizárólag neked szól, ugyanis a te érdeked. De tényleg csináld meg – hidd el, jó eséllyel meg fogsz lepődni saját magadon.

Hogy miért indítjuk ezt a kihívást? Mert így talán lesz egy pár olvasónk, aki belátja, mennyire álszent dolog olyan mondatokat kommentelni egy bulvárcikk alá, hogy “Kit érdekel?”, vagy azon siránkozni, hogy “Miért nem lehet a szépről és a jóról olvasni, miért a dühítő, fröcsögésekről, veszekedésekről, kínzásokról, nyomorról vagy balesetekről szóló írásokat kell olvasni”.

A bulvárcikkek, ismert személyekről szóló írások mindig tarolnak – hol jobban, hol kevésbé, de stabil irántuk az érdeklődés -, a szépről és a jóról pedig mindennap születik épp elég cikk ahhoz, hogy a teljes, egy hónapos listád velük legyen tele. De nem velük lesz tele.

Mélységes tisztelet a vajmi kevés kivételnek (már ha tényleg becsületesek voltak önmagukhoz).