A 126 nővér nyert a közösen vett lottószelvénnyel, megindító, amit a pénzzel tettek

Az újszülött intenzív osztály nővéreinek nem kevés pénzt hozott a lottó.

A Missouri állambeli Mercy Children’s kórház újszülött intenzív osztályán dolgozó nővérek közösen lottóztak, és megtörtént velük az, ami kevesekkel: nyertek egy nagyobb összeget. Ugyan nem ütötték meg a főnyereményt, de a 10 000 dollár (mintegy 2,8 millió forint) sem kevés pénz. Ám adózás után, ha egyenlően elosztoztak volna az összegen, nem sok jutott volna nekik: fejenként mindössze 56 dollárt, azaz mintegy 15 000 forintot vihettek volna haza. Ezért kitaláltak valami sokkal jobbat.

A pénzt felajánlották azoknak maguk közül, akiknek arra a legnagyobb szükségük volt. A pénz felét Casey Orellana kapta, akinek a férjét rákos megbetegedést diagnosztizálták. Mikor rosszabbul lett, Phil nem tudott tovább dolgozni, és mivel 4 gyermekük van, ez nagyon nagy kiesést jelentett a családi kasszának. Már az is kérdéses volt, hogy a férj orvosi kezeléseit hogyan tudják kifizetni.

Az összeg másik felét Gretchen Postnak adták, akinek 17 éves fia öngyilkos lett. A pénz nem enyhít ugyan mérhetetlen fájdalmán, viszont a temetési költségeket állni tudja belőle a megtört szívű édesanya.

Forrás: happiest