Európa legjobb állatkertje lett a Nyíregyházi Állatpark!

2015 után idén is elhozták az első díjat.

A Nyíregyházi Állatpark végzett az első helyen a 250 ezer és az 500 ezer látogatószám közötti európai állatkertek rangsorában az Anthony Sheridan független állatszakértő szervezete által végzett felmérés szerint.

29 ország 126 állatkertjét vizsgálta meg mintegy negyven szempont alapján, eszerint lett A Nyíregyházi Állatpark a félmillió látogatólétszám alatti kategóriában negyvennégy állatpark közül lett a legjobb 2018-ban. Az első helyet egyébként 2015-ben két dán állatparkkal holtversenyben már megszerezte egyszer.

Az értékeléshez az állatkerteket a látogatói szám mellett a fajmegőrzés, az állatkerti oktatás minősége, valamint a rentabilitás és szervezeti működés mint legfontosabb szempontok alapján vizsgálták.

Extra pontokat kapott a park például új állatházak és állatkifutók létrehozásáért, a hatnyelvű információs táblák kihelyezéséért, a kiemelkedő oktatási tevékenységért, de botanikában, erőforrás-gazdálkodásban és információközlésben egyaránt sikerült előbbre lépnie.

A kiemelkedő természeti környezetben fekvő park az első számú turisztikai attrakció Magyarország keleti felében, évről évre egyre több turistát fogad a környező országokból és Nyugat-Európából egyaránt. Idén év végéig várhatóan átlépik az 530 ezres látogatószámot.

Forrás: MTI

Fotó: MTI – Balázs Attila