6 étel, amit ne tegyél a fagyasztóba, ha jót akarsz

A fagyasztó praktikus, de csúnyán melléfoghatsz, ha olyan ételeket is lefagyasztasz, amit nem kéne.

6 étel, amit ne tegyél a fagyasztóba

Tej

Bajod nem lesz tőle, viszont a lefagyasztott, majd felolvasztott tej igen undorító: egy darabos, vízszerű egyveleg a végeredmény.

Nyers burgonya

Puha, pépszerű lesz a krumpli, ha nyersen fagyasztod le. Viszont ha főzve, vagy elősütve teszed a fagyasztódba, akkor nem lesz gond.

Fotó: thinkstock

Tojás

Egészségügyi problémád is lehet a tojás fagyasztásából. Ugyanis a fagyás hatására a tojáshéj megrepedhet, és könnyebben belekerülhetnek a baktériumok. Ha már mindenképp fagyasztani akarod, először verd fel a tojást, tedd ételtároló dobozba, és így mehet a fagyasztóba.

Nagy víztartalmú gyümölcsök és zöldségek

Például az uborka és a görögdinnye is kásás, pépszerű lesz a fagyasztástól, ami nem túl gusztusos.

Kiolvasztott hús

Manőver az egészséged ellen, ha az egyszer már lefagyasztott, majd kiolvasztott húst visszateszed a fagyasztóba, ugyanis ekkor durván elszaporodhatnak benne a baktériumok.

Rizs és tészta

Bajod nem lesz tőlük, de az állaguk nagyon leromolhat a fagyasztóban. Málló, pépes trutyivá változhatnak.

Forrás: bien

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!