Újra műtik Boros Lajost 5 hét kóma után

A családja húzta vissza az életbe, most újabb műtét vár rá.

A 71 éves Boros Lajosnak 3 szívbillentyűjét cserélték ki. Az operáció után öt hétig kómában volt, így nagyon legyengült. Most felesége, Vali igyekszik felhizlalni Lali királyt, aki edzőterembe jár, hogy felerősödjön. Ám a megpróbáltatások még nem értek véget: újabb műtét vár a népszerű műsorvezetőre, ezúttal a prosztatáját műtik.

Boros Lajos a kómában töltött időről elmondta:

“A szervezetem úgy döntött, jobb nekem, ha egy filmvágással átalszom a sebgyógyulást.”

A családja számára rémálom volt ez az időszak:

“Döntési helyzetbe is kerülhettek, mert egy darabig semmi sem volt biztos. Ez az én hibám volt, de egyszerűen nem is számoltam ilyesmivel, ahogy végrendeletet sem írtam. Nem fogtam fel olyan súlyosnak az egészet. Nem halni készültem, hanem egészségesen élni. Tulajdonképpen Vali kezébe tettem az életemet, mert voltak kétséges napok, percek, amikor alig volt esélyem a túlélésre.”

Fotó forrása: youtube

Most a cél, hogy felerősödjön az újabb műtét előtt:

“Amikor hazakerültem, még alig tudtam megállni a lábamon. Az ötheti kóma miatt legyengültek az izmaim, az emésztésem, nyolc kilót fogytam. Most viszont büntetlenül ehetek mindent, amit eddig nem. (…)A prosztatámmal már hosszú évek óta gond van, ez hamarabb előjött, mint a szívzűröm, csakhogy fontossági sorrendet kellett felállítani. Még szedek vérhígítót, így nem lehet operálni, ki kell várni, amíg a szívsebészem engedélyt ad rá.”

Boros Lajost a Városmajori Intenzív, az Üllői úti központi intenzív és a Szent Ferenc kórház csapata kezelte, ám nem csak nekik, de a családjának is rengeteget köszönhet. Vali szinte mindig mellette volt, fia, Dénes pedig hazajött Amerikából, és Dani és Dávid is mindig ment és beszéltek hozzá, hátha hallja.

“Valósággal visszahúzott az életbe a családom.”

Forrás: blikk