A gyermekét elvesztő anya mentette meg a magyar kislányt

Szummer Veronika sok szülő rémálmát élte át, és most minden szülőt figyelmeztetni akar.

A magyar édesanya egy gyermekét elvesztő anyuka Facebook-posztjának köszönheti, hogy kislánya életben van. Szummer Veronika egy Facebook-posztban hívja fel minden kisgyermekes szülő figyelmét arra, mi is a teendő, a gyermekük véletlenül lenyelne egy gombelemet.

“Ne görgess tovább! Arra kérek minden anyukát, hogy olvassa el (negatív kommenteket nem kérek!). 3 nappal ezelőtt a kislányom lenyelt egy gombelemet. (…) Amíg én nem láttam, a kislányom felmászott a székre, onnan az asztalra, és leszedte. A kislányom életét egy másik anyuka posztja mentette meg. Körülbelül 3 hónapja egy anyuka írta egy oldalon, hogy a 2 éves kisfia meghalt, miután rosszul lett és bevitték a kórházba. Akkor nem tudták, mi okozta a halálát, de a boncolás során kiderült, hogy lenyelt egy gombelemet, amit a kicsi kis ujjacskáival kiszedett az egyik játékból. Az anyuka észre sem vette, így nem tudott rajta segíteni. De kiposztolta, hogy más gyerekével ilyen ne forduljon elő.

Veronika, amikor rájött, hogy kislánya lenyelhette az elemet, rögtön indult vele a kórházba.

“Itt kiderült, hogy igen, sajnos tényleg sikerült lenyelnie. A doktornő elmondta, hogy a gombelem a gyomorsavval reakcióba lép, és a bomlás során a mérgező anyag megöli a gyermeket. A lenyeléstől számítva 5 órába telt (hozzáteszem, a doktornő hatalmas erőkkel próbálkozott megszervezni a ‘műtétet’), mire sikerült eltávolítani belőle az elemet. Szerencsére endoszkópos eltávolítással sikerült megszabadulni tőle. Addigra már elindultak a folyamatok, és a sav hatására már bugyogott a kislányom pocakjában az elem.

Senkinek nem kívánom azt az érzést, ami kavargott bennem, az hogy én hagytam ott az elemet, megbízva a lányomban, hogy nem éri el, de ő megtalálta a módját hogy megszerezze. Hibásnak érzem magam. Mi szerencsések voltunk. A beavatkozás után azt mondták, hogy kritikus állapotban volt a lányom. Hozzáteszem, a kislányom a beavatkozás előtt 10 perccel még rohangált, vidám volt, semmi észrevehető jele nem volt annak, hogy pár óra múlva végzetes lehetett volna a benne lévő elem.

Kérek minden anyukát, ha csak halvány esély is van arra, hogy így jártak, azonnal kórháza kell vinni a gyermeket! Az én kislányom azért él, mert egy másik anyuka figyelmeztetett! Ha másra hallgatok, már nem élne! A fénykép magáért beszél: az egyiket a szájából szedtem ki, a másikat az orvos a pocakjából. 5 óra alatt ilyen lett. Nincs idő várni, azonnal cselekedni kell!”

Ne görgess tovább! Arra kérek minden anyukát hogy olvassa el! (negatívan kommenteket nem kérek!!!) 3nappal ezelőtt a…

Közzétette: Szummer Veronika – 2018. november 3., szombat