Ezt teszi a műanyag szemét az állatokkal

Szívfacsaró fotók – mi, emberek tehetünk a halálukról.

A műanyag korunk egyik nagy találmánya: olcsó, jól formázható, sokféleképpen használható alapanyag. Egy nagy gond viszont van vele: lassan belefulladunk.

A világ lakossága naponta 3,5 millió tonna szemetet termel – ennek jelentős része valamilyen műanyag. Csak a tengerekbe évi 12 millió tonna kerül belőle, súlyosan veszélyezteti az élővilágot és ha ez nem lenne elég, a táplálékláncba bekerülve már étrendünkben is megjelent.

Fontos elérni azt, hogy ha csak apró lépésekkel is, de csökkentsük az általunk termelt műanyaghulladékot. Például mondj nemet a szívószálra, műanyagzacskó helyett válassz papírból vagy textilből készültet, illetve a műanyagot is használd többször, ha már ott van. Rengeteg eszközt megvásárolhatunk műanyag helyett fából, üvegből, fémből – talán még szebbek, ráadásul tartósabbak is lesznek, mint plasztik társaik.

A műanyag szemét nagy része az óceánokban, tengerekben köt ki, sok vízi állat halálát okozva. Nézd végig a képeket és gondolj rájuk, amikor a boltban letépnéd a következő műanyag zacskót…

Campaña de concientizacion, mira estas fotos y medita.

Közzétette: Conoce Honduras – 2018. augusztus 23., csütörtök