Bálint lenyelt egy pénztárcát, ezért 17 liter hashajtót itattak vele

Bálint egyébként egy víziló.

Bálint, a pécsi állatkert vízilova fogához veri a garast. Csak az a baj, hogy pénztárcával együtt és aztán mindezt le is nyeli…

A sztori azért nem ilyen vicces, az állat bele is halhatott volna. Iskolások segítettek be a medencéjének a takarításába, közben az egyik kislány az ujján pörgette az erszényét. Egy óvatlan pillanatban elrepült, Bálint pedig rögtön ott termett és már be is kapta. Már a pénztárcát. Nem a kislányt.

Bár a vízilovaknak hatalmas a szájuk, a bélcsatornájuk annál kisebb, így félő volt, hogy belepusztulhat a szokatlan ebédjébe. Egy altatásos műtét kockázatos lett volna, így a természetes(ebb) módszer mellett döntöttek. A természetnek azért egy „kicsit” besegítettek, ugyanis felvásárolták a környékbeli gyógyszertárak összes paraffinolaj-készletét, azaz 17 liternyit, hogy biztosítsák a pénztárca zökkenőmentes útját.

Ez be is vált, bár három napot kellett várni az eredményre. Az erszény érdekes módon cipzár nélkül látott újra napvilágot, de a benne levő 400 Ft apró maradéktalanul megvolt.

(Nem lettünk volna a gondozói, takarítói helyében ezekben a „nehéz” időkben.)

 
 
Képes kapcsolódó
Balra igazított
Posztok:
TörlésSzerkesztés