Az orvos ezért nézi meg a halottak Facebook-oldalát, mielőtt közölné a rossz hírt a szülőkkel

Szívfacsaró nyílt levelet írt egy orvos fiatal páciensei elvesztéséről.

Louis M. Profeta az indianapolisi St. Vincent kórház sürgősségi osztályán dolgozik, és munkájából kifolyólag gyakran találkozik a halállal. Szívbemarkoló levelet osztott meg arról, milyen érzés közölni a szülőkkel, hogy a gyerekük nincs többé.

“Látod, épp megváltoztatom az anyukád és az apukád életét. Öt perc, és soha nem lesznek ugyanazok az emberek többé. Soha nem lesznek boldogok. Hogy őszinte legyek, most csak egy névtelen, halott test vagy.(…) Nincs semmi mozgás, semmi élet, semmi, ami arra utalna, hogy egyszer vágyaid és álmaid voltak. Tartozom nekik annyival, hogy megtudjak rólad pár dolgot, mielőtt közlöm velük a hírt. Nem tudok rólad semmit. Tartozom annyival az anyukádnak, hogy egy kicsit bekukucskáljak az életedbe.

Lehet, hogy a telefonod nyomkodtad ahelyett, hogy az utat figyelted volna. Vagy részegen vezettél, ahelyett, hogy Ubert hívtál volna. Vagy belőttél, életedben először egy heroint. De az is lehet, hogy sisak nélkül bicikliztél, vagy egyszerűen csak nem hallgattál a szüleidre, mikor azt mondták, ne barátkozz azokkal az arcokkal. De az is lehet, hogy egyszerűen csak feladtad.

Fotó: freepik

Azért nézem meg a Facebook-oldaladat, mielőtt elmondom a szüleidnek, hogy meghaltál, hogy emlékeztessen rá, hogy egy emberről beszélek majd nekik. Egy emberről, akit szeretnek. És hogy ehallgattassam azt a hangot a fejemben, amelyik azt kiabálja: ‘Hogy a pi**ába tehetted ezt velük?’ Az emberekkel, akiket szerettél.”

Forrás: boredpanda