Az 1,8 kilós, laposra aszott si-cu láttán az állatvédők is kiborultak

A kegyetlenség legmagasabb foka, amit a tündéri kutyával műveltek.

Illinois államban állatszerető emberek találtak rá Lizre. A si-cu kutyus olyan drámai állapotban volt, hogy nem is látszott rajta, hogy életben van. Egy kifejlett si-cu testsúlyának 5-7 kilogramm között kellene lennie, ő viszont a laposra aszott testével mindössze 1,8 kilogrammot nyomott… Ráadásul a vizeletében ázva feküdt.

Megtalálói elvitték őt a chicagói Trio Animal Foundation menhelyre. Az állatvédők is teljesen kiborultak, mikor meglátták.

Fotók: youtube/facebook

Ilyen állapotban nem sok esély volt az életben maradásra, mégis azonnal állatorvoshoz vitték. A doktort is sokkolta a kutya látványa. Döbbenten állapította meg, hogy a kutya izmai szinte nem is tapinthatók, csupa csont és bőr. Felállni sem volt ereje.

Liz szinte még ahhoz is gyenge volt, hogy egyen, nagyon lassan tudták csak apró húsdarabokkal etetni, ezért infúzióval is táplálták. Noha kritikus volt az állapota, ő mégis életben maradt. Tragédia, amit tettek vele, ő mégsem adta fel, kitartóan küzdött az életéért. Néhány nappal később már kicsit többet tudott magától enni, és a fejét is képes volt felemelni.

Ahogy tovább erősödött, kiderült, hogy annak ellenére, ahogy elbántak vele, milyen barátságos kutyus, így minden esélye megvan arra, hogy szerető családba kerüljön.

Forrás: boreddaddy