Így távolítsd el a csirkehúsból az antibiotikumokat!

Három módszer, amikkel biztonságosabbá teheted a csirkehús fogyasztását.

Biztosan hallottál már róla, hogy a boltban kapható legtöbb csirkehús olyan farmokról származik, ahol a baromfikat antibiotikumokkal és hormonokkal dúsított tápokkal etetik, hogy minél gyorsabban minél nagyobbra nőjenek. Ezek az anyagok gondokat okozhatnak az emberi szervezetben, mégis nagyon népszerű a csirkehús.

3 praktika, amik segíthetnek eltávolítani a csirkehúsban található káros anyagok nagy részét

Fotó: freepik

1. Egy liter vízbe keverj bele pár kanál sót és 1 citrom kifacsart levét. Áztasd benne 2 órán át a csirkehúst,  majd még egyszer ismételd meg az eljárást frissen készített oldattal.

2. Ha főzöd a csirkét, a levét öntsd ki, mert a méreganyagok java a lébe kerül.

3. Sütés előtt szedd ki dobd ki a csirke belső szerveit és bőrét, mivel ezekben sok méreganyag van.

Forrás: filantropikum

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!