9 évig hazudta magát leukémiásnak a férj: válás és börtön lett a vége

Azért ez nem semmi.

A most 35 éves David Carroll 2006-ban ismerkedett meg feleségével, Lucy Witcharddal. 5 évvel később összeházasodtak, annak ellenére, hogy David azzal indított a nőnél, hogy leukémiában szenved. 

Lucy mindent meg akart tenni férje gyógyulásáért; 2015-ben 2 ezer dollárnyi (557 ezer forintnyi) segítséget kapott az anyjától párja kezeléseire, amiről úgy tudta, már csak az életminőség javításában és a halál időpontjának esetleges későbbre tolásában segíthetnek, mert a betegség gyógyíthatatlan.

Házasságuk 4 éve alatt David nemcsak a leukémiáról, de egy prosztata-és egy gyomorrákról is hazudozott feleségének.

A kemoterápiás kezelésekre, minthogy “védeni akarta a fájdalomtól”, sosem engedte be magával nejét, és hol jobb, hol rosszabb állapotáról számolt be neki. Volt, hogy Lucy gyanakodott, de David ilyenkor mindig azzal teremtette le, hogy ha ennyire nem bízik benne, akkor a kapcsolatuk nem fog kitartani.

Illusztráció: Thinkstock

Amikor azonban kiderült, hogy az angol férfi az egyik amerikai útján a kemoterápia helyett nyaralgatott, a nő családja borította a bilit. David azonban még ezután is minden erejével próbálta fenntartani a látszatot: még egy barátját is megbízta azzal, hogy hívja fel a feleségét, előadva, hogy ő az orvosa. Lucy azonban épp ezután a telefonhívás után vált biztossá abban, hogy válnia kell.

De ami a legdurvább, hogy David ezután sem állt le: amikor egy rugby-mérkőzésen sérülés miatt kórházba került, nekiállt hazudozni a csapattársainak. Elintézte, hogy a leukémiáról szóló diagnózist ők is lássák, majd szívproblémákról és műtét szükségességéről panaszkodott nekik. A rugby klub két jótékonysági akciót szervezett neki, ami után a férfi természetesen megint előhúzta a “gyógyíthatatlan” kártyát is.

A férfit, aki 9 éven át hazudozott halálos betegségeiről, végül 26 hétnyi börtönbüntetésre ítélték, amit azonban 2 évre felfüggesztettek. Emellett 180 óra közmunka és 2 ezer dollár pénzbüntetés sújtotta.

Forrás: BBC