A ceglédi rendőrök gyűjtöttek pénzt az ötéves, koponyasérült Flórának

Súlyos sérülést szenvedett egy balesetben a kislány.

Közlekedési balesethez hívták szeptember 19-én a ceglédi rendőröket: véletlenül rányitotta az autója ajtaját egy férfi a mellette bicikliző nőre és az általa vitt kislányára. Az aszfaltra zuhantak, a kislány elvesztette eszméletét és súlyos koponyasérülést szenvedett, kórházba kellett szállítani.

Az eljárás során, ahogy írták, „az egyenruhák alatt megdobbantak a szívek. Úgy érezték: a hivatalosan rájuk rótt feladaton túl egyebet is tehetnének.”

„A hivatásunk során átélt számtalan nehéz helyzet miatt érzékenyen érint bennünket, amikor látjuk, hogy valaki bajban van. Büszkeséggel töltött el, az állomány tagjai segédkezet akartak nyújtani. Egyébként is fontosnak gondolom, hogy az egzakt szabályok mellett érvényesüljön az empátia, az emberség. Munkatársaim kiválóan mutatták meg, hogy nemcsak zsaruk, de érzékeny emberek is. A kislány szüleitől megtudtuk, Flóra későn érkezett, harmadik gyermek, akire kivételes féltéssel tekintenek. A kislány mindig vidám, központi figurája a családnak, nagyon aggódnak érte. A koponyarepedést szenvedett gyerek egészségi állapotát nem befolyásolhattuk, ám kollégáimban megmoccant a kezdeményezőkészség, hogy a szerény körülmények között élő család segítségére legyünk. Két óra alatt tisztes pénzbeli adományt gyűjtöttünk össze, ami azonnal jó helyre került: az anyuka ebből fizette ki szállása költségét, mivel a kórházban kislánya mellett volt. A nyársapáti tanyán élő família egyetlen közlekedési eszköze az elektromos kerékpár, ezért felajánlottuk a kislány hazaszállítását is. Hoztunk ajándékba baleset-megelőzési felszereléseket, amik jó szolgálatot tesznek a közlekedésben, Flóra sisakot, kar- és térdvédőt, láthatósági mellényt kapott. Teljes felépülése után őt és családját meghívtuk egy kapitánysági látogatásra” – írta Török Csaba alezredes, kapitányságvezető a police.hu-n.

A kis Flóra szerencsére szépen gyógyul, orvosai szerint szövődménymentesen fel fog épülni. A bajt okozó sofőr is meglátogatta a kislányt, bár a szülők a vétlensége miatt azt kérték, tekintsenek el a rendőrök a büntetéstől, de hivatalból eljárást kellett indítaniuk.