6 érdekesség Hugh Jackman életéből

A Golden Globe-díjas ausztrál színész és producer élete nem csak sikerekkel van tele, őt sem kerülik el a hullámvölgyek.

Sokan az X-Men-filmek Farkasaként ismerik, most itt az alkalom a nagyszerű színész sokszor korántsem egyszerű életébe is belelátni:

Anyja 8 évesen elhagyta

Ötödik gyermekként született a családba. 8 évesen “édesanyja” elvitte az iskolába, majd összepakolta a holmiját, és búcsú nélkül visszaköltözött Sydneyből Angliába. Hugh 12 éves éves koráig miden nap reménykedve várta édesanyját. Két lánytestvére is visszament Angliába, Hugh édesapja pedig Sydneyben nevelte fel három fiát.

Tesitanárnak készült, a véletlen vezette a színészethez

A középiskola után Angliába utazott tesitanárnak, ám egy év után visszatért Sydneybe és kommunikáció szakos egyetemista lett. Itt az utolsó évben kellett még pár kredit a diplomájához, ezért, csakis a könnyű vizsga reményében, drámaórákra járt. Vizsgaelőadását nagyon élvezte:

“Olyan volt, mint amikor rátalálsz a saját törzsedre. Jobban otthon éreztem magam közöttük, mint az egyetemi éveim alatt bárhol, bármikor.”

Ezután jelentkezett színésziskolába.

View this post on Instagram

‘98ish. The “Fonzi” years. #throwbackthursday

A post shared by Hugh Jackman (@thehughjackman) on

Élete szerelmét első sorozatában találta meg

A Correlli című krimisorozat nagyot bukott, ám Hugh a forgatáson lelte meg élete párját, a nála több mint tíz évvel idősebb Furnesst, akivel 1996-ban házasodtak össze.

Örökbefogadott gyermekei vannak

Erről így mesélt a színész:

“Amikor a feleségem két alkalommal is elvetélt, ez volt életünk legnehezebb és legfájdalmasabb része. Annyi csalódottság és aggódás volt bennünk, hogy lehet-e valaha gyerekünk. Abbahagytuk a lombik programot, és elhatároztuk, hogy örökbefogadunk. Oscar és Ava pont olyanok számunkra, mintha a biológiai gyermekeink lennének”

Szigorú apa

“Határozottan szigorúbb vagyok, mint a feleségem. Én vagyok otthon a rossz zsaru. De azt érzem, hogy még így is sokkal engedékenyebb vagyok, mint az apám volt. Öt gyermek egyike vagyok, ehhez kellett a rendszabályozás”

Hugh Jackman édesapjával

32 évesen lett szupersztár a mozirajongók körében

2000-ben vetítették a mozik az X-Men: A kívülállók című filmet. Russell Crowe ajánlotta be a rendezőnek régi barátját, Hugh Jackmant a film főszerepére.

Forrás: scmp, hirado