Kiderült, miért csapta a fóka a kajakos arcába a polipot

A tudósok megmondták.

Letarolta a netet a videó, amin azt látjuk, hogy egy fóka egy polippal arcon csapott egy kajakost. Sok millió ember nézte értetlenkedve a mulatságos jelenetet, a tudósok viszont lerántották a leplet az esetről, így megtudhattuk, mi vezérelte a fókát arra, hogy Kyle Mulindert arcon vágja egy polippal.

Az új-zélandi Nemzeti Vízügyi és Légköri Kutatóintézet tudósai elmondták: a fókáknál gyakori az, hogy az elejtett zsákmányt felhozzák a víz felszíne fölé, és kemény tárgyakhoz csapkodják őket, így próbálva elkábítani áldozataikat. Ennek esett áldozatául a kajakos is, akit minden bizonnyal egy sziklának nézhetett az állat.

A videó, ami ötödszörre is ugyanolyan vicces, mint elsőre volt:

View this post on Instagram

新しい @gopro #Hero7Black で衝撃映像撮れた🤣🤣 4K60fpsの安定化オンで撮ったからここまで驚いて全部撮れてた!こんな楽しいカヤックはじめて!!音声も海とかのガチャガチャ音ないし最高! @barekiwi getting octopus smashed into his face by a seal⁉️ I’ve never had such an amazing kayak everrrrr!! I am super stoked that the new @goproanz #Hero7Black captured without missing a thing although we shook so much, #hypersmooth the stabilisation managed it so well!! I made a little montage to show how good the audio came out!! No noises super clean!! Thanks to @kaikourakayaks @purenewzealand @kaikouranz @goprojp @howtodadnz @snapair for such an epic trip!! #gopro #ゴープロ #ゴープロのある生活

A post shared by 🌴TAIYO MASUDA🌴 (@taiyomasuda) on

Forrás: dailymail