Még csak kétéves, de már a hajléktalanokon segít

A szülinapi bulijára is meghívta a hontalan barátait.

Egy dokumentumfilmet nézett a hajléktalanokról a kétéves Lincoln Hanley a szüleivel. A kisfiút annyira megragadták a látottak, hogy mindenáron segíteni akart rajtuk, amiben szülei is támogatták.

Lincoln válogatott élelmiszereket a boltban, amiből aztán otthon szendvicseket készítettek.

„Először húsz fontot adtunk neki, amit ő maga költhetett el a boltban olyan termékekre, amiket aztán a hajléktalanoknak adhatunk. Pénteken, munka után kimentünk a városközpontba, ahol ő maga ment oda az utcán élőkhöz, és kérdezte meg, hogy éhesek-e. Nagyon izgatott volt miatta. Aztán megismerte Josephet, akit nagyon megkedvelt, így sok szendvicset és édességet is adott neki. Összebarátkozott egy Henry nevű hajléktalannal és kutyájával is, akiknek kutyaeledelt is adott, nagyon boldogok voltak” – mesélte az édesanyja. „Az a néhány ember, akikhez odamentünk, először félénknek és idegesnek tűnt, de ahogy megismerték Lincolnt és céljait, miután kezet ráztak vele, kinyíltak és mosolyogtak. Sokat beszélgettek a fiúval, akinek rettentő hálásak is.”

A kisfiú annyira megszerette néhányukat, hogy már a jövő évi szülinapi zsúrjára is meghívta őket.

„Hihetetlenül büszke vagyok rá. Remélem, hogy általa az emberek jobbá és tudatosabbá válhatnak” – mondta a kisfiú édesanyja a Daily Mailnek.