“Szükségem van egy ölelésre, mert szomorú vagyok” a tanárnő ‘szükségem van’ doboza csodát tett

Szívszorító üzenetekkel fordulnak hozzá a gyerekek.

Sajnos már a gyerekek is hajlamosak magukban tartani, ha valami mi bántja őket, sokszor nehéz elnyerni a bizalmukat. Julia Brown tanárnő olyan zseniális módszert vezetett be nebulóinál, aminek hatására a gyerekek megnyíltak neki, és elkezdtek hozzá fordulni problémáikkal.

Julia kitett egy úgynevezett ‘szükségem van’ dobozt a tanterem egyik asztalára, mellé pedig papírokat és ceruzákat. Ha egy tanulónak szüksége volt valamire, nem kellett hangosan kérnie, csak egy papírra felírni, és bedobni a dobozba.

Forrás: lovewhatmatters/juliabrown

A gyerekeknek könnyebb volt így megnyílni, és igen megható üzeneteket is írtak:

“Szükségem van egy ölelésre, mert szomorú vagyok”

“Átülhetek máshova? Nem látom a táblát”

“Szükségem van segítségre egy olyan leckével kapcsolatban, amit már megoldottunk”

“Zaklatnak. Segítségre van szükségem”

“Nincs felszerelésem”

“Egy barátsággal kapcsolatos témában lenne szükségem segítségre”

“Valakivel beszélnem kell egy otthoni helyzetről”

A tanárnő csak tudatni akarta a diákjaival, hogy ha bármire szükségük van, ő itt van nekik, hogy segítsen. Megható, hogy mennyire megnyíltak a gyerekek neki. Például az első héten ketten is megosztották vele a dobozon keresztül, hogy iskolai zaklatás áldozatai, ami lehet, hogy enélkül sosem derült volna ki.

Julia egy idő után azt kérte a diákoktól, hogy mindenki, minden nap tegyen egy papírcetlit a dobozba, akár ír rá valamit, akár nem. Így a gyerekek megtanulhatják átgondolni, hogy mire is lenne szükségük. A legszebb az egészben, hogy sokan már a doboz kihagyásával, közvetlenül fordulnak a tanárhoz, aki nagyon elégedett az ötlete eredményével:

“15 éve tanítok, és őszintén mondom, ez a legjobb dolog, amit valaha tettem azért, hogy utat találjak a gyerekekhez, már a tanév kezdetén”
 

Forrás: lovewatmatters