Csőhöz láncolták a Józsefvárosban a német juhászt, meglepődtek az állatvédők

Nem minden az, aminek látszik.

Ha valaki kiköt valahova egy kutyát, és otthagyja, az nem sok jót jelent. Ezért az Állatmentő Liga munkatársai a 13 év állatmentési rutinnal a hátuk mögött nem is reménykedtek happy endben, mikor Józsefváros egy kis utcájába hívták őket, egy csőhöz kötözött német juhászhoz.

Közzétette: Állatmentő Liga – 2018. szeptember 24., hétfő

A térfigyelő kamera rögzítette, ahogy valaki odakötözi a kutyát. A rendészet értesítette az állatmentőket, mivel a kutya nem volt épp barátságos, így nem tudták megközelíteni.

Az állatvédők igencsak meglepődtek, mikor kiderült, hogy a német juhászban van microchip és az oltása is érvényes. A második meglepetés akkor érte őket, mikor megtudták, hogy a kutya gazdája valóban azon a címen él, Zuglóban, amit a chipben elmentettek.

Kiderült, hogy a kutyust egy józsefvárosi állatorvoshoz vitték éppen beoltatni, ahonnan egy másik kutya után megszökött. Valaki pedig meglátta, hogy kóborol egy kutya, és kiláncolta. A Kepi nevű kutya újra a gazdinál van, az állatvédők pedig megkönnyebbülten sóhajthatnak, hogy a kutya élete rendben van.

A ma esti címnél nem remènykedtünk, hogy happy end lesz…. Aztán hiába a 13 èv rutin, minket is èrhet…

Közzétette: Állatmentő Liga – 2018. szeptember 24., hétfő

Forrás: Facebook