6 éves kislánya ápolja balesetben lebénult apját, miután az anya elhagyta őket

Döbbenetes képsorok.

Hihetetlen, de mégis van ilyen: a kínai Tian Haicheng 2016-ban, autóbaleset miatt bénult le, felesége pedig 7 év házasság után elhagyta. 

Haicheng egy taxiban ült, ami árokba hajtott – emiatt vált a kezeit és a fejét kivéve mozgásképtelenné. 

A házaspárnak két gyermeke: egy fia, majd egy lánya született. Hónapokkal a baleset után az anya az idősebb gyermekkel együtt a saját anyjához költözött. Azt mondta férjének, csak pár napra marad ott, de nem jött vissza.

Ezért a férfinek 6 éves kislánya, Jia Jia viseli gondját. A gyermek mindennap 6-kor kel, és félóráig masszírozza az apja izmait. Ezután megmossa apja fogait és arcát, majd elmegy az iskolába. Amíg ott van, Tianra a saját szülei vigyáznak. 

Amikor hazaér az iskolából, Jia Jia vacsorát ad apjának, és segít neki a házban mozogni saját készítésű szerkezetük bevetésével. 

Még a borotválást is megtanulta. “Eleinte nem tudtam, hogyan kell, és véresre vagdostam apu arcát. De azt mondta, nem fáj. Mostanra viszont megtanultam borotválni. A nagyim azt mondja, nagyon szépen csinálom.” – mesélte a kislány, aki arra a kérdésre, hogy nem hiányzik-e neki édesanyja, azt felelte: ő nem, de a bátyja igen, mert vele nagyon közel álltak egymáshoz.

Az apa természetesen végtelenül hálás Jia Jia segítségéért, és büszke is gyermekére. Egy kínai applikáción keresztül rendszeresen közvetíti webkamerával, hogyan telnek mindennapjaik.