Törőcsik Marinak nehezére esik a beszéd

A Jászai Mari-díjas művésznő újra otthonában lábadozik, meghatja, hogy sokan aggódnak érte.

A 82 éves Törőcsik Marit nemrég engedték ki a kórházból. A színésznő fáradékony, és korábbi betegségei miatt nehezére esik a mozgás és a beszéd is, így mesél erről:

“Rengeteget voltam kórházban, de most már végre itthon vagyok, és így mindig minden jobb. Néha gyorsan kifulladok, és van, hogy a beszéd is nehezen megy, de nagyon igyekszem. Pihenek, amennyit csak tudok, hogy erőre kapjak”

A művésznő elmondása szerint még mindig abba kapaszkodik, hogy visszatérhet imádott színházába, ám azt nem tudja, ez mikor válik lehetségessé:

“Tervezem, hogy ellátogatok a színházba is, de még nem tudom, mikor. Hiányzik a színpad, sokszor eszembe jut, de amíg a séta és a beszéd ennyire kifullaszt, nem merek elindulni”

Törőcsik Mari hosszas kórházi tartózkodások után 2018 elején térhetett haza velemi otthonába. Júniusban egy időre újra kórházba került, mert velemi díszpolgárrá avatásakor rosszul lett. Ezután két hete ismét kórházba kellett mennie, most szerencsére csak a szokásos vizsgálatok miatt. A színésznő egyik ismerőse elmondta: Törőcsik Mari gyakran fullad, nehezen vesz levegőt, nehezen beszél, és szerettei aggódnak amiatt, hogy elveszítheti a hangját.

Jordán Tamás így nyilatkozott a művésznő állapotáról:

“Két napja látogattam meg Marit, aki a körülményekhez képest jól volt. Nagyon meghatja, hogy ennyien aggódnak érte. Alkalmanként vissza kell mennie, hogy ellenőrizzék az állapotát, illetve egy nyelőcsőtágító kezelésre is jár, amire nagy szüksége van.”

Főoldali fotó: Facebook/Story

Forrás: blikk