“A kórházban nem láttak még ilyen babát, de azt mondták: aznap kell neki egy otthon”

Az orvosok közölték, hogy nem fog tudni járni, és az édesanyja alkoholt ihatott, mikor várandós volt vele.

A texasi Chelsea Zeleny-Floro szívszorító történetet osztott meg arról, hogyan bővült ki a családjuk egy különleges kisfiúval. Már volt két gyermekük, egy lány és egy autista kisfiú, amikor elhatározták, hogy nevelőszülőként magukhoz vesznek még egy gyermeket. 2016-ban be is fogadtak egy kislányt. Ekkor nem is gondolták volna, hogy a szívük milyen hamar nyitottá válik újra, hogy még egy újabb babát magukhoz vegyenek. Ám úgy tűnik, az élet jobban tudta, mire van szükségük, mint őt maguk:

“A Facebook-on többször is megjelent egy poszt, amiben egy fokozott egészségügyi gondoskodást igénylő babának kerestek sürgősen otthont. Általában rögtön továbbgörgetem az oldalt, ha ilyet látok, de emellett nem tudtam elmenni. Azt írták, hogy a baba, akinek hiányoznak a combcsontjai, már 2 és fél hónapja a kórházban van, és pár napon belül ki kell rakniuk a kórházból”

Közzétette: Chelsea Zeleny Floro – 2018. szeptember 23., vasárnap

Chelsea és a párja úgy gondolták, ez túl nagy feladat lenne a számukra a másik három gyermek mellett, akikről gondoskodtak. Ám a következő nap, és azután is újra felbukkantak a babáról szóló posztok, mindegyikben az állt, hogy a babának sürgősen szüksége van egy otthonra. Chelsea egyre kíváncsibbá vált.

“Tudni akartam a részleteket. A jókat és a rosszakat is. Mi a prognózis? Miért kellene megtennünk ezt? Egyáltalán képesek lennénk rá? Egyáltalán nem hangzott jól, amit mondtak. A kórházban sosem találkoztak még hasonló esettel. Azt mondták, nem fog tudni járni, és magzati alkohol szindrómája is lehet, de szüksége van egy otthonra. Még aznap.”

A pár utánajárt, és kiderült, ha elvégeznek egy extra tanfolyamot, akkor lehetővé válna nekik, hogy egy ilyen súlyos egészségügyi állapotban lévő babáról is gondoskodjanak. Chelsea és kedvese pillanatok alatt meghozták életük legnagyobb döntését. Befogadták a 10 hónapos babát, és egy keddi napon haza is vitték a kicsit. Rengeteg félelem volt bennük a baba állapota miatt, hiszen a kicsinek hiányzott a combcsontja és a csípője, és egyéb problémái is voltak. Chelsea aggódott, hogy jól tartja-e a karjában a babát, nincsenek-e fájdalmai.

“Amikor a két nagyobb gyermekem hazaért az iskolából, bemutattam nekik a babát. Aggódtam, hogy miként reagálnak. Persze, kíváncsiak voltak a kicsi lábára, és fel is tettek pár kérdést ezzel kapcsolatban, de többnyire inkább csak szerették”

Közzétette: Chelsea Zeleny Floro – 2017. november 15., szerda

Az első hónap kegyetlenül nehéz volt. A kicsi rengeteget sírt, sokat betegeskedett és alig aludt. Közben a kicsi egészségi állapota miatt is aggódtak, mivel mindenki mást mondott.

“Volt olyan doktor, aki azt mondta, egész életében kerekesszékhez lesz kötve, egy másik orvos komoly operációt javasolt, egy harmadik pedig azt mondta, hogy van egy hasonló betege, aki simán focizik ezzel a problémával. Sokat aggódtunk, ugyanakkor nem ez volt a lényeg. Az orvosi vizsgálatok, a terápiák és a nevelőszülői vizitek közepette teljesen beleszerettünk a babába. Már nem csak egy beteg gyermek volt, akinek azonnal kellett egy ágy. Ő már a fiunk volt, és elhatároztuk, hogy mindent megadunk neki fizikailag, mentálisan és anyagilag is, akármeddig is lesz nálunk”

Amikor pedig feltették nekik a kérdést, hogy örökbefogadnák-e a kicsit, igent mondtak. Csoda, amit a babáért tettek, ám ugyanakkor a baba is sok csodával ajándékozta meg őket. A szerető családban kivirult, elhagyta a betegeskedéseket, és egy elgyötört, beteg babából egy életerős kisfiú lett belőle.

És hatalmas példát mutatott a világnak arról, hogy csak azért, mert az emberek azt mondják, sosem leszel képes valamire, attól még lehet, hogy meg tudod csinálni. A kisfiú, akit Charlie-nak neveztek el, ugyanis teljesen egyedül, önerejéből felállt. Aztán megtanult alkalmazkodni a világhoz, amit nem neki találtak ki, például felmászott a lépcsőn. Majd megtanult egy-két lépést egyedül megtenni. Majd még néhányat és még néhányat.

I could literally take pictures of him all day he is such a model. #SirCharles #NoFemursNoProblem

Közzétette: Chelsea Zeleny Floro – 2018. május 7., hétfő

Mindeközben maradéktalanul élvezi édesanyja bizalmát, és a belé vetett hitét, ami csodákra képes:

“Charlie ma 2 éves. Imád úszni, hotdogot enni, kint játszani a barátaival, és lassan de biztosan dolgozik azon is, hogy megtanuljon járni. Nincs kétségem afelől, hogy sikerülni fog neki. Szaladni fog, focizni, vagy bármit, amit csak szeretne”

Közzétette: Chelsea Zeleny Floro – 2017. december 23., szombat

Forrás: lovewhatmatters