Mielőtt együtt alszol a macskáddal, ezeket tudnod kell

Meglepő felfedezéseket tettek az orvosok és kutatók.

Sokan vannak, akik felengedik házi kedvenceiket az ágyba éjszaka. Vannak, akik szerint ez egyenesen hajmeresztő, míg másoknak ez a természetes, és csak akkor alszanak jól éjjel, ha békésen ott szunyókál mellettük a szeretett szőrcsomó. A kutatók és orvosok felfedezték és számszerűsítették azt, amit a gazdák már régóta tudtak: cicával aludni igen egészséges.

Cicákkal a szívbetegségek ellen

Ha magas vérnyomásban szenvedsz, akkor annak csökkenésében sokat segíthet a cicád. Amerikai tudósok megállapították, hogy a macskát tartó személyek esetében 30-40 százalékkal alacsonyabb a szívroham kockázata. A cicákkal való testi közelség csodát tesz, így ha az ágyunkban durmol a cica, az nagyon jó hatást gyakorol ránk.

Fotó: freepik

A cicák élesítik az elmét

A tudósok azt is felfedezték, hogy akik gyakran simogatják cicát, azok a tenyerükön olyan pontokat stimulálnak, amik javítják a memóriát, emellett segíthetnek csillapítani a lázat, és erősíteni a csontokat.

Nem mindegy, hogy kandúr vagy nőstény

Bioenergetikai mérésekből kiderült: a nőstény macskák gyógyító, nyugtató ereje nagyobb, és ők inkább az ideg- és keringésrendszeri betegségeken segíthetnek, míg a kandúrok az ízületi betegségek esetén csökkenthetik gazdáik panaszait.

Forrás: filantropikum