5 gyógynövény fejfájás és migrén ellen

A makacs fejfájás kezelése nem egyszerű, a gyógynövények segíthetnek.

Mint minden betegségnél, úgy a fejfájásnál is lényeges, hogy ha nem szűnő, vagy erős tünetet érzékelsz, akkor mielőbb keresd fel kezelőorvosod és tartsd be az utasításait. Ám sokan vannak, akik ennek ellenére is rendszeresen tapasztalnak fejfájást vagy migrénes rohamokat. Most öt olyan gyógynövényt ismerhetsz meg, amiket könnyen be tudsz szerezni, és segíthetnek megszabadulni a migréntől és fejfájástól.

Kamilla

Forralj fel egy csésze vizet, adj hozzá 1 teáskanál szárított kamillavirágot, takard le, és hagyd 10 percig állni. Ezután lehetőleg édesítés nélkül idd meg. Napi 1-2 csészével fogyaszd.

Bazsalikom

20-30 gramm friss bazsalikom virágra és levélre önts 1 liter forró vizet, ha az egész családnak készítenéd a teát. Egy csészéhez elég 8-10 bazsalikom levél. Napi 1-2 csésze fogyasztása javasolt.

Tavaszi kankalin

5 gramm virágot adj egy csésze forró vízhez, takard le, és hagyd mintegy tíz percig állni. Ezután lehetőleg édesítés nélkül idd meg. Napi 1-2 csészével fogyaszd.

Százszorszép

Akinél lelki alapon alakult ki a migrén, azoknak javasolt a százszorszép. 1 liter fehér borhoz adj két marék friss százszorszépet. Napi 1-3 evőkanállal vegyél be a gyógyító italból!

Vörös szőlő levél

Zúzz össze pár friss szőlőlevelet, tedd a homlokodra pakolásként, segíthet csillapítani a fájdalmat.

Ezt az 1 perces megoldást is kipróbálhatod fájdalom esetén.

Forrás: blikkruzs