A szentesi nyugdíjas tanárnő megindító beszéde, tömegek tapsolták meg állva – videó

Mindannyiunknak irányt mutat.

Sok tízezer ember hatódott már könnyekig azon a videón, amelyben Bácskai Mihályné Erzsike néni, nyugdíjas gimnáziumi tanár hívja fel a figyelmet arra, mi a legfontosabb az iskolákban – és tegyük hozzá, amúgy az életben is.

A sokak által szeretett tanárnő a szentesi sportcsarnokban mondta el a megindító beszédet, a 40. éves irodalmi- drámai tagozat ünnepségén. Először a 2011-ben elhunyt férjéről, Bácskai Mihályról beszélt, aki annak idején elindította a tagozatot, majd rátért arra, aminek minden iskolában és emberi közösségben alapvetőnek kellene lennie:

“Ennek az iskolának az alappillére a tisztelet a másik ember iránt. Sőt mi több, a szeretet a másik ember iránt. Különösen a gyerek iránt, akiért mindent meg kell tenni, hogy megismerje önmagát, hogy gazdagodjon, hogy gyarapodjon helytállásban, akaraterőben – és mint ahogy már elhangzott, az élet minden területén emberül állja majd meg a helyét. Nem egyszerű feladat. Nehéz az egyre táguló világban a szeretet iskoláját megteremteni, és fenntartani”

Bácskai Mihályné Erzsike néni gondolatai a 40. éves a drámai tagozat ünnepségen

Bácskai Mihályné Erzsike néni gondolatai a 40. éves irodalmi- drámai tagozat ünnepségén, melyet 2018. szeptember 22-én tartottak a szentesi sportcsarnokban.

Közzétette: Szentesi Mozaik – 2018. szeptember 22., szombat

Forrás: Facebook