“Süketen nem lehet zenélni!” – Szörényi Szabolcs vallomása

A legendás zenész letette a gitárt, többé nem lép színpadra.

Szörényi Szabolcs hat esztendeje süketült meg teljesen jobb fülére, azóta nem is nagyon mozdul ki otthonról. A februári Fonográf-koncerten színpadra lépett, és most bevallotta, miért döntötte el, hogy többé nem fog színpadra állni:

“Legutóbb, és szerintem utoljára, a februári Fo­nográf-koncerten fogtam gitárt a kezembe, bevallom na­gyon sokat kivett belőlem a fellépés. Kevesen tudják, illetve talán csak a banda tagjai, hogy a normálishoz képest egy hanggal lejjebb játszottam a nótákat. El is döntöttem, többé nem lépek színpadra, süketen nem lehet zenélni. Pedig a zene az életem, és biztosan hiányoznak majd a srácok is”

Mivel a zenész alig mozdul ki otthonról, még a városba se megy be szívesen, felesége, Rosta Mária 75. születésnapja alkalmával egy bécsi kirándulással lepte meg a zenészt, aki erre az utazásra kapható volt.

“Jókat és sokat ettünk, és természetesen többször is koccintottunk az egészségemre. Kicsit be is rúgtunk, de gondolom, ez belefér egy születésnapi ünneplésbe. Most már sietünk haza, nagyon vá­gyom egy kis nyugalomra”

A zenész ugyanis legszívesebben otthonukban olvasgat. Sokan azt hinnék, hogy Szörényi a koncertek hangterhelése miatt vesztette el a hallását, pedig nem:

“Nem, úgynevezett orvosi sü­ketségem van, amit már ennyi idő, hat év után gyógyítani sem lehet.”

Szörényi Szabolcs

Közzétette: Márton Kisteleki – 2018. május 11., péntek

Főoldali fotó forrása:Wikipédia/Stekovics Gáspár

Forrás: borsonline