3 éves kislány került kórházba egy gyerekeknek készült játék miatt

Az anya minden szülő segítségét fel szeretné hívni a fokozott óvatosságra.

Ha egy hivatalosan gyerekeknek kifejlesztett termék miatt jut egy gyerek kórházba, na az komoly félrenyúlás. Kylie és Tony Cravens lánya, a hároméves Lydia teljesen egészséges volt, majd nem sokkal később bedagadt szemekkel, borzalmas allergiás reakciókkal rohantak vele a kórházba.

Mindez egy gyerekek számára piacra dobott sminkkészlet miatt.

Olcsó boltban vették a szülei, de ezek után kétszer is meggondolják, mit tegyenek a kosárba. Emellett a kislányukról készült fotók posztolásával akarják felhívni minél több szülő figyelmét arra, hogy ne bízzanak vakon a termékek megnevezésében, és mindig alaposan olvassák el az összetételt – különösen, ha a gyermeküknek készülnek megvenni azt.

A Lydiának adott sminkcsomag 6 allergén összetevőt tartalmazott, aminek köszönhetően a gyermek egész testét kiütések és hólyagok borították el, bedagadt szemei mellett. Pedig a sminket csak a szemére és az ajkára kenték, ráadásul hasonló volt egy korábban alkalmazott, ártalmatlan termékhez.

Szerencsére a kislány azóta rendbe jött, de az biztos, hogy szülei ezután nagyon alaposan leellenőrzik, mint visznek haza neki.

Forrás: sosharethis.com

Képek: Facebook