“Őszintén, hány diák tanul mindennap 2-3 órákat iskola után?” – egy 18 éves végzős véleménye

Egy magyar fiatalembernek elege lett a rengeteg, oktatást és iskolákat szidalmazó megnyilvánulásból.

A Facebookon, a Pesten Hallottam nevű csoportban tette ki az alábbi írását egy 18 éves fiatalember. Egy este és egy délelőtt alatt 2 ezren lájkolták, és rengeteg egyetértő kommentet kapott – meg persze ellenvéleményt is.

A poszt szövegét változtatás nélkül tesszük közzé.

“Sziasztok.
Újra látom ezeket a “szar az oktatás” típusú posztokat, úgy érzem én is leírom a véleményem 18 ÉVESEN!
Lehet mondani, hogy kötelezettség az iskola, pedig nem az. Tudtommal 16 éves korig kötelező, ami a 10. évfolyamot jelenti, nem tudom elhinni, hogy egy általános iskolai vagy középiskola első 2 évében tanuló gyerek annyira megterhelt lenne. Én is kijártam, mégsem lettem depressziós, stresszes, stb.
A napi 4-5 dolgozatot túlzásnak tartom, ha napi 7-8 órája van egy gyereknek, elég kevés az esély arra, hogy egy napra összegyűljön. A tanárokkal is meg lehet beszélni, hogy tegyék át pár nappal a dolgozatot, mert az nap már 2-t írunk, szerintem segíteni fog ebben!

Nem lehet enni? Minden iskolában van egy hosszabb szünet, egyél akkor, de ha éhes vagy találsz alkalmat más szünetekben is az étkezésre.

Őszintén, hány diák tanul mindennap 2-3 órákat iskola után? Pár százalék, mert biztos hazamegy, letusol, eszik és egész éjjel tanul. Akkor mikor ment fel a Facebook-ra, az Instagram-ra és más közösségi- és játék oldalakra? A bepakolás is maximum 10 percet vesz igénybe, és már sokat mondtam.

Reggeli kelés… mindenkinek nehéz, nem csak a diákoknak.

Középiskola utolsó évében lesz megterhelőbb, akkor az érettségire való felkészülés húzós, mint mindenki másnak. De csak egyszer kell megcsinálni.

A táska súlya… nehogymár egy 14-15 éves gyerek ne bírja el a hátizsákját, nem lesz semmi baja, legalább edződik ha már a sok tanulás mellett “nincs ideje” elmenni edzeni. Érdekes, az én szüleim is be tudtak járni 9-10-11-12 kilós táskákkal az iskolába és egyiknek sincs semmi baja a gerincével vagy a derekával!

Ha valaki nem bírja az iskolát nyugodtan hagyja abba, költözzön ki külföldre vagy csináljon amit akar, elmehet dolgozni a minimálbérért, de sokkal nehezebb lesz mint az iskola. Én 3 éve kis túlzással az egész nyarat végig dolgoztam és a nyarak végén mindig visszakívántam az iskolapadot!

Lezárásként elmondanám, hogy nem az iskola mellett állok. Vannak hibák, de hol nincs?

Kicsit hosszúra sikeredett, köszönöm ha elolvastad!”

Neked mi a véleményed a fiú írásáról?

Kiemelt kép: Unsplash

Képes kapcsolódó
Balra igazított
Posztok:
TörlésSzerkesztés