Ő az apukám, aki anyukám kertjében nyírja a füvet. Egyébként 28 éve elváltak.

Így is lehet…

A válási procedúra, a vagyonon való osztozkodás, a gyerek elhelyezése körüli vita a legtöbb helyen annyira megviseli a feleket, hogy vagy nem vagy csak nagyon nehezen tudják normalizálni a kapcsolatukat. Pedig ez nagyon fontos lenne, főleg, ha van közös gyerek, akkor elkerülhetetlen a felnőtt emberek módjára történő, a megoldásokat és nem egymás hibáit kereső kommunikáció.

Codie még csak négyéves volt, amikor szülei elváltak. Bár édesapja másik államba költözött, mégis időről időre megjelent náluk – többek között füvet nyírni is.

„El se tudom mondani, milyen szerencsés vagyok, hogy a szüleim, teljesen függetlenül attól, hogy mi történt a kapcsolatukkal, még most is ennyire tisztelik egymást. Azzal, ahogy egymáshoz viszonyulnak, minden áldott nap példát mutatnak nekünk emberségből és szeretetből” – írta a most 32 éves Codie LaChell McPhate a Love What Matters oldalán.

Csatolt hozzá egy fotót is, melyen apja az anyukája kertjében nyírja a füvet: „Teszi mindezt úgy, hogy egyébként csak vakációzni érkezett a városba, mert a válás után egy másik államban kezdett új életet. Ennek ellenére havonta ellátogat hozzánk: jóban van a nevelőapámmal és a testvéreimmel is” – írta.

Édesanyjának fáj a térde, nem tudná saját maga megcsinálni, volt férje pedig besegít. De emiatt nem szeretné, hogy valamilyen különleges „szent” emberként kezeljék:

„Sőt, épp ellenkezőleg. Apu ezzel az egésszel azt szeretné bizonyítani, hogy nem kell ahhoz semmi extra, hogy kedvesek legyünk, és segítsünk másoknak.”