A frusztrált lakó rém rendes cetliüzenete a klarinétos szomszédnak

Az angyalföldi mindent tudó kecskére is hivatkoznak a cetliüzenetek gyöngyében.

A gyalázkodó, káromkodós cetliüzenetek sorában igazi üde színfolt ez a visszafogottabb, cinizmussal átitatott darab, amit egy frusztrált szomszéd írt a vasárnaponként nyitott ablaknál előszeretettel klarinétozó szomszédnak:

“Kedves klarinétos

-vagy legyen bármilyen fúvós is –

szomszéd!

Az elmúlt hónapokban vasárnaponként megörvendeztetett mindannyiunkat egész napos, nyitott ablakos koncertjeivel. Valóban szépen játszik (komolyan), szívből gratulálok az elért eredményekhez.

Ezzel együtt jómagam, és a többi pár száz lakó itt a környéken, vasárnap – ami általánosan elismert pihenőnap – inkább választanánk a csendet vagy fakultatívan szabadon választható mérsékelt otthoni zajt, a kötelező koncerttel szemben.

Tisztelettel kérnénk, hogy a gyakorlást – vagy bármi célzata is legyen az egész napos előadásnak – szíveskedjen a hétköznapokra korlátozni, és ezzel együtt meghagyni az Önön kívül itt élő kisebb pár százas tömegnek, hogy hétvégén nyugodtan pihenhessen CSENDBEN”

Amikor valaki kitalálta a “modorosság” kifejezést, erre gondolhatott 🙂

Közzétette: Pesti cetli – 2018. szeptember 16., vasárnap

“Higgye el, jól látszik, nem kell tovább gyakorolni, pláne nem egész nap. Ráadásul a tudományos kutatások azt igazolják, hogy a fúvós hangszerek csukott ablaknál történő, hétköznapi megszólaltatása a zenésznek hozzájárul a fejlődéséhez és örömének kiteljesedéséhez szemben a hétvégével, ugyanis az angyalföldi mindet tudó kecske szerint rossz szerencsét hoz vasárnap zenélni. Én bíznék ezekben a bizonyított tényekben.

További sikereket kívánva, és lakókörnyezetének megkímélését remélve,

Tisztelettel,

egy türelmes, de mostanra már frusztrált szomszéd, meg a kisebb tömeg, aki hasonlóképp érez”

Forrás: Facebook