Vett egy öreg iskolabuszt, hogy azzal menthesse a hurrikán elől a kutyákat

Szembement a viharral az állatok miatt.

Miközben mindenki menekülni kezdett az USA déli partján a Florence hurrikán elől, Tony Alsup éppen a tömeggel szemben, a vihar felé tartott.

A férfi, aki az EARS Emergency Animal Rescue and Shelter önkéntese még egy évvel korábban vette egy régi iskolabuszt, hogy akkor Texasra lecsapó Harvey hurrikán után csatangoló, magányos kutyákat összegyűjtse. A Florence hurrikán hírére szintén nem tétovázott, útnak indult az átalakított buszával.

Közzétette: Tony Alsup – 2018. szeptember 12., szerda

„Úgy voltam vele, hogy ezek is csak életek. Az állatok – főleg a menhelyi állatok – valahogy mindig másodrangú fontosságúak. Én viszont úgy döntöttem, hogy kiállok értük, akkor is, ha nekem kell fizetnem a benzint vagy akár egy hajót kell vásárolnom, hogy kimentsem onnan ezeket a kutyákat” – mondta Alsup a The Washington Postnak.

53 kutyát és 11 cicát mentett gyűjtött szállított el a menhelyekről még a vihar érkezése előtt, olyan állatokat, akik betegek vagy „szépséghibásak”, akiket már végképp nem tudtak máshol elhelyezni.

„Tony szerdán hajnali négykor érkezett összeszedni az itt maradt kutyákat – írta Facebook-posztjában a Saint Frances Animal Center munkatársa. – Ők azok, akiket senki sem fogadott örökbe, akiknek valami szépséghibájuk vagy éppen szívférgük van. Valószínűleg ez volt a világ legszokatlanabb mentőakciója, de az is biztos, hogy ebben benne volt Tony szíve-lelke.”

Közzétette: Tony Alsup – 2018. szeptember 14., péntek

Forrás: Wxyz