Ennek a kislánynak egy ritka rendellenesség miatt ilyen gyönyörű, nagyok a szemei

Ritka, hogy egy születési rendellenesség ilyen széppé varázsoljon valakit.

A kevesebb, mint 2 éves Mehlani szemei csak úgy sugárzanak. Nagyok, fényesek, csodálatosak – édesanyja lépten-nyomon kapja a dicséreteket és gratulációkat a szomszédaitól, ismerőseitől és ismeretlenektől, amiért ilyen megigézően szép és nagy szemekkel áldotta meg a sors kislányát.

Amit kevesen tudnak közülük, hogy ennek oka egy ritka rendellenesség, az Axenfeld-Rieger szindróma, vagy Axenfeld anomália.

Az édesanya, Martinez sem hallott még róla mindaddig, amíg érintetté nem vált.

A veleszületett rendellenesség a szaruhártya és az írisz kifejlődését befolyásolja. Az írisz – ami a szem színes részét jelenti – kisebb vagy alaktalan, és sokkal jobban tele van lyukakkal, mint másoké, ez pedig olyan látványt eredményezhet, mintha egynél több pupillája lenne az illetőnek, vagy a pupilla nem középen lenne.

Sajnos az Axenfeld-Rieger szindróma a zöldhályog esélyét is nagyban növeli, sőt igazából ez az, amitől nagyobbnak tűnnek a szemek, a bennük lévő nyomásnak köszönhetően. A zöldhályog az időbeni kezelés elmaradása esetén, idősebb korra látáskárosodást és akár vakságot is okozhat. 

Mehlaninak is zöldhályogja van, de egyelőre jól lát. Édesanyja nem tudja még, mi vár rájuk a jövőben – az utcára lépve mindig napszemüveget ad kislányára, mert a zöldhályog a fényre is nagyon érzékennyé teszi a szemet.

Martineznek emellett sok minden nyomja is a lelkét: mi lesz, ha kislányát kicsúfolják majd az osztálytársai az átlagosnál nagyobb szemei miatt? Mi lesz, ha Mehlani idővel utálni kezdi különleges külsejét? 

Forrás: BuzzFeed