5 új és ritka kutyafajta a leopárdkutyától a miniatűr huskyig

A kutyák is rengeteget változnak az évek múlásával, ismerd meg a legújabb fajtákat!

Száz évvel ezelőtt még teljesen máshogy nézett ki egy németjuhász vagy egy mopsz.

5 új, illetve nagyon ritka kutyafajta:

Alaszkai klee kai

Sokakat lenyűgöz a huskyk szépsége, ám sokan túl nagynak találják ahhoz, hogy egy ilyen kutyát válasszanak maguknak. Talán pont emiatt hozta létre néhány éve az alaszkai klee kai fajtát Linda S. Spurlin. Az alaszkai és szibériai huskyt keresztezte például schipperke és amerikai eszkimó kutyákkal. Az eredmény pedig egy miniatűr husky lett gyakorlatilag, maximum 40 centi magasra nő. Az alaszkai klee kai az idegenekkel nem annyira barátságos, de családjához a végletekig ragaszkodik. Engedelmes és csodaszép kutyus.

Alaska Klee Kai Toy . Começando no Brasil !

Közzétette: Bruno de Castro – 2012. október 18., csütörtök

Amerikai bully

Az amerikai bullyt a ’80-as és ’90-es évek között kezdték tenyészteni, bulldog és terrier fajták keresztezésével. Hat méretben létezik. Noha külseje emlékeztet kissé a pit bull terrierre, ez megtévesztő. Az amerikai bully ideális családi kutya, engedelmes, rajong a gyerekekért és imád játszani.

– American Bully

Közzétette: American Bully – 2014. január 8., szerda

Chinook

Az 1900-as években hozták létre ezt a kutyafajtát, a belga juhász-, a rövid szőrű bernáthegyi-, és az eszkimó kutya keresztezésével. Noha nem a legújabb, ám mégis különleges, mivel alig néhány száz példány létezik belőle a világon. A chinook nagyon szeret tanulni, páratlanul okos és nagyon elszánt. Társas kutya, de nem való kezdő gazdáknak.

Chinook Dog

Közzétette: ‎ایران زو‎ – 2011. május 9., hétfő

Leopárdkutya

A magyarországi Delight Catahoulas kennel honlapján olvashatjuk, hogy a leopárdkutya pontos eredete ismeretlen, de valószínű, hogy az indián falvak környékén élő vörös farkasok és az őslakos amerikai kutyák keresztezéséből jött létre. A louisianai fehér telepesek felfigyeltek rá, hogy az indiánok ezeket a érdekes különleges kinézetű kutyákat számos nagyvad, mint a szarvas, hiúz, vaddisznó és a medve elejtésére használják.

Fotó forrása: leopard.dog

A leopárdkutya meglehetősen vehemens és temperamentumos. Egy pillanat alatt képes mozgósítani összes energiáját az előtte álló feladat elvégzésére. Nem való mindenkinek. A korai szocializáció esetében nélkülözhetetlen, a kiskutyát hamar meg kell ismertetni a világ dolgaival. Érdekes, hogy a kölyöknél is nagyon hamar felfedezhetők a fajtára jellemző terelési, hajtási hajlamok, nem ritkán csípkedi, ugatja, terelgeti, vagy épp toroknál lefogja kölyöktársait. Néhányuknál a védelmező ösztön is nagyon hamar felszínre tör. Ezeket a még megmosolyogtató kis megmozdulásokat azért nem árt kontrollálni.

Később fontos az azonos nemű társasághoz szoktatás is. Ez ritkán zökkenőmentes egy igen domináns fajtánál. Sokan agresszívnak titulálják a leopárdokat, szerintünk ez nem összekeverendő a dominanciával. Náluk inkább ez utóbbiról beszélhetünk, és itt is kiemelnénk, milyen fontos az önuralom gyakorlása és a falkavezér stabilitása, hogy elkerüljük a konfliktusokat. A jól szocializált Catahoula kan sem fog az esetek döntő többségében balhét kezdeményezni. Azonban egy pillanatig sem fog habozni megvédeni magát, ha a helyzet megköveteli.

Shiloh juhászkutya

Az elmúlt évtizedekben hozták létre a német juhászokból, ám a Shiloh nagyobb méretű. Kitenyésztésekor a cél az volt, hogy egy végtelenül családbarát kutya jöjjön létre. Ez meg is valósult, a Shiloh hihetetlenül barátságos, hűséges és gyengéd kutyus. Rajong a gyerekekért, és ha a helyzet úgy hozza, képes megvédeni a családot.

#Shiloh #Shepherd ❤️

Közzétette: Kalbi.dog – 2017. október 18., szerda

Főoldali fotó: Facebook/Delight Catahoulas kennel

Forrás: bien