400 kilós medve rontott rá a karcfalvi férfire – videó a kórházból

Nyolc medve rejtőzött a kukoricásban, ami mellett elbiciklizett.

A székelyföldi Csíkkarcfalván támadt rá egy medve a férfire, aki a kórházban fekve mesélte el, mi történt vele. Egy kukoricatábla mellett haladt el biciklivel, amiben 8 medve lapult. Ezek közül négy kirontott az útra, majd három visszafordult. A férfi úgy megijedt, hogy elesett, erre a negyedik medve rátámadt. A férfi a biciklijével próbálta védeni a testét, de így sem úszta meg ép bőrrel a kalandot.

Medvetámadás Felcsíkon – Medvék tanyáznak a karcfalvi kukoricásban

– Nyolc medve volt a kukoricásba! – meséli Prezsmer Zoltán, 47 éves karcfalvi lakos, akit szeptember 19-én, szerda délután medve támadott meg, több harapott sebbel került be a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba.A medvetámadás elszenvedője épp kerékpárjával hazafele tartott Karcfalván, amikor a kukoricásból négy medve jött ki. Az ijedségtől elesett, 3 medve visszafutott, de egy jól megtermett utána lódult és megharapta combján és fenekén. A fájdalmas találkozás körülményeiről mesélt.Kértem Grațiela Gavrilescu környezetvédelmi minisztert, hogy a napokban több felcsíki kérés negatívan volt véleményezve, ezeket mind értékeljék újra, és ebben az esetben is a sürgős beavatkozást hagyják jóvá. Felvettük a kapcsolatot az érintett vadásztársulással, amely ma este kiszáll a helyszínre, holnap reggel pedig leadják a szükséges iratcsomót a veszélyes medve kilövésére.Itt van az ősz, ezért az elmúlt évek tapasztalatai szerint ebben az időszakban megszaporodnak a kukoricások környékén a medvetámadások. Szükség van a mielőbbi megelőzési kvótára, hogy lehessen a hasonló eseteket megelőzni, hisz emberi életek forognak veszélyben.#medvetámadás #sokamedve

Közzétette: Borboly Csaba – 2018. szeptember 19., szerda

Konrád Judit, a Hargita megyei kórház igazgatója elmondta: a férfinek több napig kórházban kell maradnia. Karmolásokat szerzett combján, a derekán és a fartáján.

Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke elmondta: kapcsolatba lépett az illetékes vadásztársasággal, és remélhetőleg már csütörtökön benyújtják a minisztériumba a medve kilövésére vonatkozó kérelmet.

A székelyföldi Hargita megyében az év eleje óta tíz ember került kórházba medvetámadás miatt. 2017-es becslések szerint Romániában körülbelül 6800 medve él, és ebből mintegy 5300 példány a székelyföldi Hargita, Kovászna és Maros, valamint a szomszédos Brassó megyében.

Főoldali fotó: pixabay

Forrás: blikk