5 éves kisfiú szervez demonstrációt a Föld megmentéséért Budapesten

Édesanyja látta, mennyire elszánt a fia, ezért nem próbálta meg lebeszélni az ötletről a kicsit.

Miló, az 5 éves kisfiú édesanyjával és annak új párjával él Budapesten, ahová egy éve költöztek Pécsről. Otthon sokszor téma náluk, hogy a Föld veszélyben van, óvni kell, és környezettudatosan élni. Miló pedig annyira a szívén viseli bolygónk sorsát, hogy nyüstölni kezdte édesanyját. Azt kérte tőle, hogy hadd szervezzen egy gyermek-demonstrációt, aminek a célja a Föld megmentése.

Az édesanyát, Mírát nagyon meglepte, hogy kisfia mennyire elszánt, és lelkesedése a hónapok múltával semmit sem csökkent, ezért nem próbálta meg lebeszélni Milót nagyszabású tervéről. Az anya azokban a dolgokban természetesen segített, amiket egy 5 éves gyermek egyedül nem tud megtenni: például bejelenteni a rendőrségen a rendezvényt és gondoskodni a hangosításról. Minden mást Miló kitalált, illetve aktívan ötletelt.

Fotó: Facebook

Így született meg a “Gyerekek a Földért – Mentsük meg a bolygót!” nevű megmozdulás, amit szeptember 21-én rendeznek meg Budapesten, az Orczy-parkban.

Nem csüggednek, ha esetleg kevesen lesznek, mert terveik szerint évről évre újra megszervezik, és akkor egyre többen csatlakoznak hozzájuk.

Miló mindig odafigyel arra, hogy ne ártson a környezetnek. Nem mindegy neki, mikor kapcsolnak villanyt, mennyit folyatják a vizet, vesznek-e műanyagpalackos vizet, autóznak-e pár kilométerekért, vagy inkább gyalog, biciklivel vagy busszal indulnak-e el.

Forrás: szabadpecs