Fémtárgyat találtak a banánba rejtve, az eprekbe szúrt tűkkel nem ért véget a gyümölcsbotrány

Tud valaki ezek után még nyugodtan gyümölcsöt enni?

Az ausztrál vásárlókat eprekbe szűrt varrótűk sokkolták, ám most már a banán fogyasztása sem tűnik biztonságosnak, miután fémtárgyat találtak a népszerű gyümölcs belsejébe rejtve. A queenslandi rendőrkapitány, Ian Stewart megerősítette, hogy a hír igaz, ám nem közölt további részleteket, és azt sem árulta el, hogy pontosan melyik település melyik üzletében találtak fémet a banánban.

Fotó: freepik

Eperbe szúrt tűt Queenslandben, Perthben és Új-Zélandon is találtak az emberek, volt, akit kórházba is kellett szállítani, mert elfogyasztott egy ilyen gyümölcsöt. A szupermarketek elkezdték levenni az epret a polcaikról, így egy egész iparág működése veszélybe került.

Egy 9 éves queenslandi kisfiú tűt talált a szájában, mikor epret evett. Édesanyja, Angela Stevenson pedig majdnem másik, alig egy éves gyermekének adott egy olyan epret, amibe valaki szintén beleszúrt egy tűt. Isteni szerencse, hogy ezúttal nem adta oda egészben a gyümölcsöt a kicsinek, ahogyan időnként szokta.

Fotó: Facebook

Adrian Schultz, a Queenslandi Epertermelők Szövetségének alelnöke egyenesen “kereskedelmi terrorizmusnak” nevezte a történteket, ami megrogyasztotta a sok millió dolláros üzletágat.

Forrás: dailymail