Így tárold a diót, hogy akár egy évig is elálljon

Könnyen megavasodik, és dobhatod a kukába, ha nem figyelsz oda.

A nyáron sok időfordítással feltört, vagy a piacokon aranyáron beszerzett dió könnyen megavasodik vagy megpenészesedik. Ám ha az alábbi tanácsokat megfogadod, hosszú időn át fogyasztható marad a dió!

Fotó: pixabay

A friss diót terítsd ki, és szárítsd valamilyen jól szellőző helyen 1-1,5 hónapon át. Ha nem tudod kiteríteni, akkor pedig időnként forgasd meg, nehogy megpenészesedjen. Ezután tárold faládában vagy necchálóban felakasztva. A legjobb, ha 10-16 Celsius fokon tudod tárolni, akkor több hónapon keresztül eláll.

Ha szeretnéd még tovább eltartani a diót, akkor pakold a mélyhűtőbe. Tedd zárható műanyag dobozokba vagy üvegekbe. Így akár egy éven át is megőrizheti fogyaszthatóságát. Sőt, akár ledarálva is lefagyaszthatod, így ha télen sütit akarsz sütni, csak elő kell kapnod a fagyasztóból.

Forrás: hobbikert

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!