Ezt teszik a házi kedvencek életük utolsó pillanataiban

Szívfacsaró kérés az állatorvosoktól.

Az állatorvosok minden gazda figyelmét fel szeretnék hívni arra, mennyire fontos a kutyáknak, cicáknak és egyéb állatoknak, hogy az utolsó pillanatokban is ott legyen velük az ember, aki a világot jelenti számukra.

Az amerikai Jessi Dietrich egy végtelenül szomorú posztban hívta fel a témára a figyelmet:

“Megkérdeztem az állatorvosom, mi számára a legnehezebb a szakmájában. Azt mondta, az, hogy az állatok elaltatásánál a gazdák 90 százaléka nem akar jelen lenni az injekció beadásánál. A házi kedvencek ezért életük utolsó pillanataiban kétségbeesetten néznek körbe, és keresik gazdáikat.”

Thinkstock

A posztra válaszul a dél-afrikai Hillcrest állatkórház megosztott egy nem kevésbé szívszorító levelet, arra kérve a gazdákat, hogy legyenek kedvenceikkel a végsőkig:

“Amikor kisállatot fogadsz be, elkerülhetetlen tény, hogy nagy valószínűséggel előbb fog meghalni, mint te. Szóval, amikor majd viszed őt az állatorvoshoz, hogy egy humánus és kíméletes véget biztosíts az életének, szeretném, ha tudnál valamit:

számára te voltál az élet értelme EGÉSZ ÉLETÉN ÁT!!! Ő talán csak egy része volt a te életednek, de ő csak téged és a családodat ismer.

Vitán felül áll, hogy ezt a döntést meghozni, vitázni róla, megélni szörnyű, és borzasztó érzés nekünk, embereknek, amikor elveszítjük a kedvenceinket. 

De kérlek, ne hagyjátok a házi kedvenceiteket magukra. Ne hagyjátok, hogy az életet egy olyan szobában kelljen elhagyniuk, amiben olyan emberek vannak, akiket nem szeretnek. Az embereknek tudniuk kell, hogy az állatok máris keresik őket, amit ott hagyják őket

A szobában lévő minden arcban a szeretett gazda arcát keresik.

Nem értik, miért hagyjátok ott őket, amikor betegek, idősek, vagy rákban haldokolnak, és szükségük van rátok.

Ne legyetek gyávák, csak azért, mert azt hiszitek, hogy ez túl nehéz nektek.”

Thinkstock

A melbournei állatorvos, Dr. Lauren Bugeja is egyetért abban, hogy az utolsó pillanat végtelenül nehéz. Ő az idős állatokat az otthonukban altatja el, ahol sokkal nyugodtabbak. Ő viszont úgy gondolja, lehetnek olyan helyzetek, hogy egy gazda annyira feldúlt, hogy el kell hagynia a szobát, ahol elaltatják házi kedvencét.

Lauren és asszisztense sosem sajnálják az időt attól, hogy megnyugtassák a kutyákat és egyéb kedvenceket a legnehezebb pillanatokban. Viszont ő is azt javasolja, hogy ha egy állatorvosi rendelőben altatnak el egy állatot, akkor a gazda mindenképp maradjon a végsőkig kedvencével.

Forrás: dailymail