4 tanács, hogy gyorsabban felgyógyulj a betegségekből

Érdemes mindent megtenni, ami lehetséges.

Sokan nem is gondolnák, hogy a hozzáállás és az életmód kisebb-nagyobb korrekciói milyen sokat számíthatnak az egyes megbetegedések esetén. Emil Coué, a közismert gyógyszerész és pszichológus megfigyelte, hogy azok a páciensek, akik pozitívan álltak hozzá betegségeikhez, gyorsabban gyógyultak, mint a negatív gondolatokkal teli emberek.

5 tipp, amikkel segítheted a gyógyulásod

Ne hibáztasd magad!

Sokan, ha betegek, hajlamosak hibáztatni magukat, mivel úgy érzik, saját maguknak köszönhetik az adott bajt: nem figyeltek oda magukra és az életmódra. Még ha van is némi igazság ebben, akkor se bántsd magad, ugyanis a negatív gondolatok hátráltatják a gyógyulást.

Tedd azt, amitől jól érzed magad!

Persze, amikor fájdalmaink vannak, akkor nehéz jól érezni magunkat, de ilyenkor sem mindegy, hogy mivel töltjük el az időnket! Ráadásul, ha öröm és szeretet van bennünk, akkor az a fájdalmakat is csökkenti, és felgyorsíthatja a gyógyulást. Tedd fel magadnak a kérdést naponta többször is, hogy mitől éreznéd jobban magad! Ha felhívnád valamelyik szeretted? Vagy meginnál egy csésze teát? Vagy kimennél egy kicsit a friss levegőre, esetleg nekiállnál elolvasni egy könyvet?

Fotó: freepik

Kövesd a belső hangod!

Sok embernél van úgy, hogy egy betegség hívja fel a figyelmüket arra, hogy valójában máshogy szeretnének élni, mint ahogy teszik. Gondold át az életedet, hogy hogyan szeretnéd valójában érezni magad a mindennapokban, és mi az, amit ezért megtehetsz!

Lazíts minél többet!

A túlzott stressz megnehezíti a gyógyulást, ezért fontos, hogy megpróbálj minél gyakrabban lazítani. A legjobb, ha elsajátítasz valamilyen relaxációs technikát, mint amilyen például az autogén tréning vagy az agykontroll. Ha ezek távol állnak tőled, akkor sokat segíthet a zenehallgatás is, vagy, ha nekiállsz kötni, vagy horgolni – ugyanis több kutatás is kimutatta ezek jótékony hatását.

Forrás: filantropikum