Száguld a neten a kislányt “lekövérező” iskolaorvos esete, de a vélemények megoszlanak

A kislány édesanyja indította útjára a történetet – te mit gondolsz?

A napokban világszerte elterjedt annak a személyi edzőként dolgozó édesanyának a felháborodott posztja, aki arról számol be, hogyan “alázta meg” 13 éves lányát az iskolaorvos, akihez éves vizsgálatra kellett elvinnie.

A kislányról tudni kell, hogy rendszeresen sportol, jól tanul, és így néz ki:

Az iskolaorvos a vizsgálat során, amin anyja-lánya voltak benn, rengeteg kérdést tett fel a gyereknek a napi rutinjával, életmódjával, étkezésével, vagy épp a menzeszével kapcsolatban – egyszóval egy általánosan is elvárható, rutinszerű vizsgálat történt, habár az anya elmondása szerint voltak kérdések, amiket többször is feltett, és egy idő után valósággal faggatózásnak tűnt, amit csinál.

Majd a doktornő – a leírást idézve – a lánynak szegezte a kérdést: “Mivel magyarázod a tavaly óta felszedett súlyfeleslegedet?” Amire a kislánynak – a leírás szerint – könnybe lábadt a szeme.

Az orvos ezután bővebben is elkezdte kifejteni a gyereknek, hogy az egy évvel azelőtti testsúlyához képest, a magasságához számítva túlzott súlygyarapodást állapított meg, ezért szeretné tudni, mi lehet ennek az oka: túl sok gyorskaja, vagy esetleg túl kevés mozgás.

Az anya ezen a ponton nem bírta tovább: rászólt az orvosra, hogy álljon le, kifejtve, hogy kislánya 13 éves, erős, és tökéletes. Erre a doktornő meglepődött arcot vágott, de nem szólt semmit. Befejezte a vizsgálatot, majd egy külön szobába hívta át az anyát, hogy négyszemközt beszélhessenek. Ott megkérdezte az anyától, mi volt ez a feldühödött reakció, amire azt az alaposan kifejtett választ kapta, hogy amit csinált, az túllépett egy határon, és a tinédzsereknek bátorításra, erősítésre van szükségük az egyébként is nem normálisan tökéletes testi adottságokkal bombázó média világában. És a gyerekek igenis, esznek gyorskaját, bámulják a tévét, híznak, fogynak, nőnek, szélesednek, és ez a normális. Ha pedig az orvos túlsúlyosnak állapítja meg a gyereket, akkor vele, a szülővel kell beszélnie róla, nem pedig a gyerekkel.

Felháborodva ott hagyta a rendelőt kislányával együtt, aki elmondása szerint azt mondta neki, miután kiléptek az ajtón: “Anya, ezért van, hogy sok lány anorexiás lesz, vagy bántani akarja magát.”

A történetre nagyon vegyes reakciók érkeznek.

Rengetegen osztják a felháborodott véleményt, mások viszont úgy gondolják, az orvos csak a munkáját végezte, és semmilyen határon nem ment túl – az anya viszont az ő színpadias leszólásával igazán kényelmetlen helyzetbe hozta kislányát.

Te mit gondolsz, mi az igazság?

Julie Venn, az édesanya. Kép: Facebook

Forrás: Bored Panda