Kiakadt az utas a légiutas-kísérőre, amiért nem használta doktori címét a megszólításkor

A nő úgy fogalmazott: nem ezért töltött 8 évet az egyetemen.

A következő történt a Quantas nevű légitársaság egyik járatán: felszállt a gépre egy Dr Siobhan O’Dwyer nevű hölgy, akihez odament az egyik légiutas-kísérő, miután megnézte a “Dr O’Dwyer” feliratú beszállókártyáját. És doktor helyett Miss-nek szólította. Ez így önmagában nevetséges indoknak hangzik a felháborodásra, de ha egy kicsit jobban belegondolunk, akár még jogos is lehet.

Az utas ezt írta ki Twitterére:

“Hé Quantas, a nevem Dr O’Dwyer. A repjegyem azt írja, Dr O’Dwyer. Ne nézz a jegyemre, majd rám, majd megint a jegyemre, hogy aztán hibának véld, és Miss-nek szólíts. Nem ezért töltöttem el 8 évet az egyetemen!”

Szóval így, ahogy elképzeljük a szitut, hogy a stewardess ránéz, majd a repjegyére, és láthatóan nem hiszi el, hogy egy doktori végzettségű nővel áll szemben, és azért sem szólítja doktornak, tényleg jogos lehet a felháborodás.

Rengeteg egyetértő, sőt feldühödött (elsősorban női) komment érkezett a bejegyzés alá, köztük egy ilyen is:

“Én vagyok az első nő a családomban, aki elvégezte a gimnáziumot, nem beszélve a több más végzettségemről. Átkozott legyek, ha egy kis légi cicababa eldönti, milyen titulussal szólítson meg, basszus!”

Erre azonban érkezett egy stewardess által írt válasz:

“Kérlek, ne hívj minket légi cicababáknak. Lehet, hogy mi nem szereztünk PhD-végzettséget, de olyan tudások birtokában vagyunk, mint kiüríteni egy repülőgépet 90 másodperc alatt, életben tartani embereket repülés közben, megelőzni egy repülőgép-eltérítést, eloltani a tüzet, satöbbi.”

De más doktori végzettségű felhasználótól megint más érkezett: ő azt írta, direkt nem szereti a szakmai falakon kívül használni a doktori címet a nevében, mert az egy konkrét felszólítás arra, hogy a legkisebb, nüansznyi probléma felmerülése esetén is őt ugrasszák. “Beszorul egy utas, és tőled kérnek segítséget”, fogalmazott.

Természetesen rengeteg légiutas-kísérő írta azt is, hogy ők világéletükben figyeltek a megfelelő titulus használatára.

Te mit gondolsz az incidensről? Jogos volt O’Dwyer felháborodása?

Forrás: Daily Mail