Ezek az okai, ha a szúnyogok jobban szeretnek téged, mint másokat!

Nemcsak a nullás vérűeket támadják előszeretettel.

Biztosan észrevetted már, hogy egyes emberek vérét sokkal jobban preferálják a szúnyogok, mint másokét. Talán azt is hallottad már, hogy ennek a nullás vér az oka, ami igaz: a szúnyogok tényleg kifejezetten szeretik ezt a vércsoportot – de ez közel sem az egyetlen ok. Íme a további lehetséges indokok:

Hevesebb légzés

Ezek az utálatos vérszívók eleve jobban mennek azokra, akik például edzeni vannak odakinn, de az asztmásokra, túlsúlyosakra, vagy más okból nehezen lélegzőkre is. 

Kifejezetten vonzza őket ugyanis a szén-dioxid, amit kilélegzünk; vagyis ahhoz közelítenek jobban, aki hevesebben termeli ezt az égésterméket.

Sajnos ily módon a kismamák is jobban ki vannak téve nekik, jellemző ugyanis, hogy ők is szaporábban vesznek levegőt.

Izzadtság

A szúnyogok szeretik a ragacsos embereket. Nagy kedvencük ugyanis a tejsav, ami az izzadtsággal együtt válik ki. Azt is kimutatták a vizsgálatok, hogy minél régebbi izzadtság van valakin, annál finomabb falat lesz számukra. 

Alkohol a vérben

Sajnos az is kiderült – már egy 2002-es vizsgálatból is -, hogy a szúnyogok szeretik az alkoholt. Ha ittál, jó eséllyel csábítóbb leszel számukra.

Bizonyos baktériumok

Mindenkinek más egy kicsit a baktérium-háztartása, a bacik között pedig vannak olyanok, amik vonzóak, és vannak, amik taszítóak a szúnyogok számára. Ha a te tested alapjáraton tele van az előbbivel, akkor nagy valószínűséggel nem sokat tehetsz a szúnyogirtós testpermetezésen kívül, bár számíthat, hogy milyen rég mosakodtál. Minél több baktérium van ugyanis a bőrödön, annál valószínűbb, hogy csábítani fogod vele zümmögő kis ellenségeinket.

Forrás: The Hearty Soul