Így mentette meg a négyéves kisfiú az anyukája életét

Lehet azért előnye, hogy a kicsik is nyomkodják a mobilokat.

Abban a legtöbb szülő egyetért, hogy az ovis korú gyerekek még ne a kütyükkel játsszanak, hanem a gyerekjátékokkal vagy egymással. Most mégis az mentette meg egy anyuka életét, hogy korábban engedte a telefonját nyomogatni a kisfiának.

Alig múlt négyéves a Londonban élő Micah Adjarkoh, aki eszméletlenül fekvő édesanyjára rátalált. Rögtön fogta a mobilt és mivel tudta a feloldókódját, használta is. Még arra is emlékezett, hogy baj esetén a 999-t kell hívni.

Idáig nagyon ügyesen eljutott, amikor a diszpécserrel beszélt, ott már nem volt ilyen „egyszerű” a helyzet. Az édesanyja nevét kérdezték, ő – mint ahogy egy négyévestől elvárható -, azt felelte erre, hogy „Anya”. Amikor pedig arra voltak kíváncsiak, hogy mit csinál anyukája, azt válaszolta: „alszik”. Megkérte az ügyeletes, hogy ébressze fel és addig rázta, míg kissé magához tért, így meg tudta adni a hiányzó adatokat a mentősöknek.

A kiérkező orvosokat Micah engedte be, anyukáját kórházba is vitték vérrög gyanúja miatt.

„Micah megmentette az életemet, ő az én hősöm. Csak akkor kezdett el sírni, amikor a mentős oxigénmaszkot adott rám, és nem engedték, hogy velem jöjjön a kórházba” – mesélte az anyuka.  „Most csak az a probléma, hogy amint azt mondom, fáj a hasam, Micah egyből megkérdezi: hívhatom az ügyeletet?”

Forrás: The Sun