Edd így a paradicsomot, hogy jobban védjen a ráktól!

Ami még a kutatóknak is meglepetést okozott.

Sokan tudják, hogy a paradicsom nagyon egészséges, és még egyes rákbetegségek megelőzését is segítheti. Lipokin tartalma segítheti a daganatos betegségek kivédését, kiemelt a paradicsom prosztatarák ellenes hatása. Ám azt sokan nem tudják, hogy hogyan a legjobb a paradicsomot elfogyasztani, ha a cél a rákos megbetegedések megelőzése.

Így edd a paradicsomot, hogy jobban védjen a ráktól!

Fotó: freepik

Kiderült, hogy a paradicsom főzve elfogyasztva sokkal hatásosabb, mintha nyersen ennéd! A főtt paradicsomszósztól jótékony baktériumok szabadulnak fel a gyomorban, és probiotikus hatása sokkal jobb a nyers zöldséghez képest. Emellett a paradicsom likopin tartalma nem veszik el a magas hőmérséklettől, sőt, koncentráltabbá válik, és ezzel együtt a rákvédő hatás is fokozódik. Mindez jó hír az olasz konyha kedvelőinek is.

Forrás: blikkruzs