Kétszáz féle vírust megöl, megelőzi a rákot, és még lekvárként is eheted – mi az?

Könnyen beszerezheted, és nem túlzás azt mondani, hogy ez a csodanövények feje.

Szerencsére a természet temérdek sok immunerősítő, rákmegelőző, sejtmegújító kis csodát termel számunkra újra és újra, de véleményünk szerint mind közül a legkiemelkedőbb a homoktövis.

Több mint kétszáz féle vírust megöl, s ugyanígy a bakteriális fertőzésekkel is hamar elbánik. Extrém mennyiségű C-vitamint tartalmaz, sokkal többet, mint bármelyik citrusféle. Emellett rengeteg E-vitamint, bétakarotint, B-vitamint, foszfort, kalciumot, vasat, magnéziumot és többfajta aminosavat is juttat a szervezetedbe. Igazi immunerősítő bomba!

Rendkívül felpörgeti a szervezeted sejtmegújító tevékenységét, így nagyon hatékony a rákmegelőzésben is – de a már diagnosztizált rákbetegeknek is nagyon ajánlják, mert bizonyítottan gátolja bizonyos tumorok növekedését és enyhíti a rákos betegek sugárterápiája által kiváltott sugárkárosodásokat.

Nem utolsó sorban májtisztító-regeneráló, és anyagcsereserkentő hatása is van, vagy fogyókúrához is kiválóan passzol.

Beszerezheted porított, kapszulás, iható formában – ha ez utóbbit választod, akkor érdemes egy kis mézzel ízesíteni -, de lekvárként is. Ha a port választod, azt például zabkására, joghurtba is szórhatod.

Nem túlzás azt mondani, hogy a homoktövis valódi csodatévő, igazi kincs!

Képek: Thinkstock