Mosógépekkel vette rá az iskolaigazgató a lógós diákokat a suliba járásra

Nem azért nem mentek iskolába, mert nem akartak tanulni.

Az egyik diák elkezdett sírni, amikor a New Yersey-i West Side Középiskolában a biztonsági őr megállította, hogy belenézzen a táskájába. Kiderült, hogy azért keseredett el, mert a lány családja hajléktalan és a kis motyójában a koszos ruháit hordta magával.

Az iskolából több olyan diák is lógott havonta pár napot, aki egyébként jó képességű. Az oka pedig az, hogy sokuknak nincsenek tiszta ruhái és társaik emiatt szekálják őket.

„Jó képességű gyerekekről van szó, akiket az osztálytársaik sajnos rendszeresen zrikálnak a koszos ruháik vagy a testszaguk miatt. Néhány éve épp azért írunk elő sötétebb egyenruhákat, hogy könnyítsünk ezeknek a rászoruló gyerekeknek a helyzetén” – mondta az igazgató, aki véget akart vetni ennek, ezért az iskola egyik helyiségében mosodát rendezett be, ahová támogatásokból szerzett mosó- és szárítógépeket. Ezeket a diákok tanítás után ingyen használhatják.

Az iskolai mosodának hamar híre ment, így sokan tisztítószereket is felajánlottak a zavartalan működéséhez.

„Nem tudunk elég hálásak lenni a támogatásért, reméljük, hogy a példánkat más, hozzánk hasonló iskolák is követni tudják majd.”

Forrás: CNN