Kolbászüzemben dolgozik Michael Jackson magyar “fia”, akit megmentett a haláltól

Farkas Béla életét 25 éve Michael Jackson mentette meg.

Farkas Bélát a legendás sztár fogadott fiaként ismerte meg Magyarország 25 évvel ezelőtt. Béla ekkor 4 éves volt, a Bethesda Gyermekkórházban feküdt, súlyos májbetegsége az életét veszélyeztette. Michael Jackson pedig épp ekkor, 1994-ben látogatott Magyarországra, és a kórházba is ellátogatott. Megtudta, hogy a kis Bélának csak néhány hónapot jósoltak az orvosok, az életmentő műtétre pedig esélyük sem volt, mivel az 30 millió forintba került volna. Jacko gondolkodás nélkül kifizette az összeget, és a későbbi kezelés költségeit is állta, így összesen több mint 50 millió forintot költött a kisfiú gyógyítására.

Meseszerű pillanat: Jacko és felesége Bélával

Fotó: mti

De mi lett ezután Bélával?

Először is Béla ma már nem Béla, hanem Tamás. A feleségével él, és egy kislányt nevelnek közösen. A műtéte után vér szerinti szülei a kórházban hagyták annak idején, erről így mesél a ma 28 éves férfi:

“Már elfogadtam ezt a dolgot és nem haragszom rájuk, de apaként úgy gondolom, bármit meg lehet oldani, amit csak szeretnénk”

Tamás az örökbefogadóit tekinti igazi szüleinek. A férfi teljesen meggyógyult májbetegségéből, de az élet nem kímélte ezután sem. Egy babát elveszítettek, és 3 éve majdnem kilakoltatták őket, közösségi gyűjtés révén jutottak új otthonhoz. Most viszont egész jól mennek a dolgok: Helénával újabb babát várnak, és a Pest megyei Perbálon dolgozik Tamás egy kolbászüzemben, váltott műszakban.

“Az utazás napi négy órát vesz el, de tetszik a munka, jó csapatban és helyen dolgozhatok. Saját lakást szeretnénk, ez nagy álmunk, hogy a gyerekeinknek legyen. Nem szeretnénk, ha úgy járnának, mint mi, akik örökké egyik helyről a másikra költöztünk. Nincs lehetőségünk nagy összegekkel támogatni őket, de ha szép lassú gyűjtögetéssel veszünk egy lakást és a nevükre íratjuk, lesz mit hagynunk nekik”

Michael Jacksonnal kapcsolatos emlékeiről így mesél:

“Csak jó emlékeim vannak Ja­ckóról. Úgy bánt velem, mintha a fia lettem volna. Még évekkel később is törődött velem. 1996-ban, két évvel a műtétem után, amikor koncertezni jött Budapestre, külön szobát foglalt nekem a szállodájában, ülhettem a limuzinjában. A koncertet aztán a VIP-páholyból nézhettünk nevelőszüleimmel a Nép­stadionban. Bármit kértem, játékot, édességet, mind az ő számlájára kérhettem. Végig barátságos, közvetlen volt velünk”

Forrás: bors