“Éreztük, hogy az elengedés hete lesz” Székhelyi József lánya vallott az utolsó napokról

A legendás színész elutasította a fájdalomcsillapítókat élete utolsó napjaiban, nem akart kábulatban élni és meghalni.

Amikor a 71 éves Székhelyi József bekerült a kórházba, a család tudta, hogy az az elengedés hete lesz. A színész 42 éves lánya, Székhelyi Fruzsina mesélt megrendülten a Blikknek a fájdalmas utolsó napokról:

“Nem engedte, hogy morfiummal elkábítsák, azt akarta, tiszta legyen a tudata, ő irányíthasson.Volt egy közös játékunk, ami csak a miénk volt. Egészen kicsi koromtól kezdve mindig azt kérte, hogy harapdáljam a karját. Még a haláltusájában is ott térdeltem mellette, mint gyerekkoromban, simogattam a fejét és harapdáltam a kezét. Amikor még tudott beszélni, mondta is, hogy az igazi vajákosság az a harapós puszi”

Székhelyi József(1946-2018)

Közzétette: Gentlemen's Club – 2018. augusztus 22., szerda

“Amikor hétfőn kórházba került, éreztük, hogy ez már az elengedés hete lesz, amennyire lehet, próbáltunk az elkerülhetetlenre felkészülni, de amikor megtörtént, kiderült, hogy erre nem lehet, csak a tehetetlenség marad”

A művész lányának a fájdalomban az ad megnyugvást, hogy édesapja szépen, méltósággal ment el.

“Még a halála is úgy történt, ahogy ő megrendezte. Mert neki mindig igaza volt, ez annyira jellemző volt rá! A méltóság és a szabadság szeretete. Nagyon elfogadó és megengedő volt, emellett mindent megtett a családjáért, imádta, ha mindenki körülötte van. A karácsonyokat is úgy ünnepeltük, hogy vagy nála, vagy édesanyámnál összegyűlt az összes gyermeke, még azok is, akik nem vér szerint tőle vagy másik házasságból származtak. Csodálatos volt benne, hogy így összetartotta a családot, ami mindennél fontosabb volt neki”

Forrás: blikk